Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 4. januar 2012

Halo af Alexandra Adornetto (fantasy/engle)

Købt i Bog og ide.
Første del af en planlagt triologi.
Sideantal 442.
Udgivet af Politikens forlag.


Beth ankommer til jorden, sammen med sin bror ærkeenglen Gabriel og sin søster Ivy. Beth er udsendt fra himlen til den støvede by Venus Cove. Det er planlagt, at de tre engle skal holde lav profil, mens de finder ud af, hvor ondskaben er lokaliseret.

Venus Cove har haft nogle uheld, som ikke virker helt tilfældige, det varer dog et stykke tid, før ondskaben viser sit grimme ansigt.

Beth/Bethany nyder, i modsætning til sine søskende, sin menneskelighed. Livet i skolen er spændende for den engle naive skønhed, som Molly - en lokal pige - straks kaster sig over og de to bliver bedste veninder. Drenge fanger også Beth´s interesse, især den anderledes og meget ambitiøse Xavier Woods. Imens hendes søskende prøver at få Beth til at holde afstand til menneskene, kaster Beth sig ud i menneskelivet. Hun bliver fuld, da hun ikke ved, hvad alkohold gør ved en. Xavier redder hende og tager hende hjem, snart er han hendes tro ridder.

Gabriel og Ivy lærer med tiden at acceptere både Molly og Xavier, og de to unge kommer regelmæssigt i hjemmet. Hunde Phanton kommer også til, da hans ejerinde skal på plejehjem.

Langsomt forvandles Beth´s følelser for Xavier til kærlighed, og hun viser ham, hvem hun virkelig er. Det skaber splid mellem de tre søskende, og ikke mindst i himlen. Beth gruer for, at hendes modige vovstykke vil ende i, at hun bliver hentet tilbage til himlen. Et evigt gyldent hjem, uden Xavier.

Deres forhold bliver dog godkendt, uden at Gabriel, Ivy eller Beth ved hvorofr. Xavier og Beths forhold bliver intenst, og Beth lærer mere og mere om livet blandt mennesker. Hendes naivitet er dog et problem. Især da Jake dukker op.

Mystiske ting begynder at ske. Xavier kommer til skade, og Beth står uden ledsager til det årlige prom. Det problem klarer Jake, men da Jake presser Beth og kysser hende mod hendes vilje, så går det langsomt op for Beth, hvem Jake er, og krigen er brudt ud.

Dette er en del af en triologi og af en ung forfatter. Historien rummer gode elementer, men jeg føler, at jeg får fortalt historien, at hver eneste detalje er skrevet ned, så der ikke overlades meget til min egen fantasi. Det er heller ikke en bog, hvor jeg sad og blev rassende eller fældede tårer.

Jeg får ikke lov til at opleve Beths følelser, som om de var mine egne, og det er en skam. Det er også en skam, at mødet med de mørke kræfter først sker i den sidste 5/6 del af bogen, og er overstået på 3 sider. Det hele er for mirakuløst - tilgiv mit udtryk - til at jeg ikke køber det. Historien og universet er godt. Jeg tror på det. Men der sker for lidt, og når der endelig sker noget, er det overstået og beskrevet i løbet af ingen tid.
Det er en skam, og det gør, at jeg blot læser historien, jeg bliver ikke draget ind i den. Det er en del af en triologi, men jeg vil ikke købe de to næste bøger. Der findes bedre historier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar