Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 30. januar 2012

Madame Xanadue (tegneserie)

 Madame Xanadu - Disenchanted
En del af en serie på ca. 4 bind.
Udgivet af Vertigo
Skrevet af Matt Wagner


Vi møder Nimue på jagt i skoven. Hun er en del af Elder-folket, og har to søstre, lady of the lake og Morgana. Vi befinder os i tiden før Camelots fald, og Merlins påkaldelse af en ond dæmon. En drik holder Nimue ung, og især denne drik er Merlin meget interesseret i.

Nimues liv er roligt. Hun bor i skoven, som hun elsker og beskytter. Går klædt i en dragt og sko, som gør at hun bevæger sig som et dådyr. Dette ændre sig, da hun får besøg en flok druider, og Stranger.

De hvide øjne, og den tidsløse ånd har en bøn til Nimue, indespær Merlin, forhindre det, som er ved at ske. Nimue handler for sent. Morganas søn Mordred destruere i løbet af ingen tid hendes elskede Camelot. merlin tager hævn, og tager Nimues magi, så hun nu må flygte.


 Vi møder Nimue igen, flere år senere i et palads i Asien. Den store Khan af Mogoliet har taget hende under sine vinger som en seer fra vesten. Paladset bliver senere kendt som fornøjelsespaladset Xanadu i digtet; Xanadu - Kubla Khan af Samuel Taylor Coleridge.

Det er lige før Marco Polo gør sin ankomst, men sammen med ham dukker Stranger op. Han må som sædvanlig ikke blande sig i begivenhederne, og beskriver sig selv som en, der observere. Nimue får ham fanget og spærret inde. Hendes varme følelser møder dog ikke genkendelse, og så måske alligevel.
Gennem århundreder følger vi Madame Xanadu. Fra hendes tid i paladset Xanadu, til hoffet og Marie Antonett, goulitinen og endnu et skænderi med Stranger, som igen ser observerende til.

Denne gang er det dog ved at gå galt. Trods et løfte om at holde sig væk fra begivenhederne, så bliver hun nødt til at blande sig, og ender med selv at blive smidt i fængsel. Uden sin drink ældes hun med forbløffende hast, og en påkaldelse af døden er nøvendig.

Dette bliver ikke ende på Xanadus liv, vi følger hende til England og Jack - The ripper, senere til USA og tryllekunsternes verden. Men uanset, hvor længe man lever, så kan det være svært at opdage det sande kald.

Det endelige opgør med Stranger venter hende, og med det, svaret på hendes mening med livet.

Min mening; Jeg måtte bare købe denne tegneserie, som bærer mit navn, og jeg har ikke fortrudt købet. Billederne er flotte, fyldt med detaljer, og madame Xanadu, samt Stranger er et bekendtskab værd. Jeg vil helt sikkert også købe de andre bind af serien. Den kan kun anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar