Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 30. september 2011

Djævlens fodspor af E. E. Richardson

Købt i Bog og ide.
Udgivet af Flachs.
Genre; Gyser for børn.

1 er ild, og 2 er blod.
3 er storm, og 4 er flod.
5 er vrede, og 6 er had.
Frygt og ondskab følges ad.
9 er sorg, og 10 er kiv.
11 sorg, 12 atter liv.

Men det sidste, 13 skridt er dit værste mareridt.
Den, som mørkemanden tage, vender aldrig mer´tilbage.

Sådan står der bag på bogen, og normalt ville det være nok for mig til, at jeg aldrig ville købe den. Gysere er ikke for mig. Jeg har for meget fantasi, hvilket er en uheldig egenskab, når det kommer til gysere. Faktisk blev jeg fristet til at købe denne bog, mest på grund af størrelsen. Det er en mærkelig grund, men ikke destro mindre sandheden. Jeg er vild med små bøger, og denne her er i et format, som gør, at den nemt passer til enhver taske. Billedet fortæller, hvor lille en bog, der er tale om.

Bryan vågner op til lyden af remsen, som han har kendt hele sit liv. En remse alle børn i byen kender. Han vågner op, badet i sved med hans storebrors navn i tankerne. Adam er væk, taget af mørkemanden, selvom ingen af de voksne tror på Bryan.

Historien om Mørkemanden fra Redford, de 13 sten, som kaldes djævelens fodspor, er i følge de voksne ikke andet end en historie. Adam er blot forsvundet i skoven, og nu advarer forældrene deres børn om at gå derud. Siden Adams forsvinden har Bryan holdt sig lidt for sig selv. Han taler med de andre børn, men opsøger ikke deres selskab. Det er indtil Smokey dukker op.

Smokey ved besked om mørkemanden, og kender til det forladte område bagved togstationen. det område, hvor luften bliver tykkere, og der hænger en tung advarsel i luften. Bryan og Smokey begynder at grave i historien om møkremanden. De får hjælp af en ældre dreng ved navn Jake, som også har mistet en veninde til mørkemanden.

Men det er farligt at grave i mørkemandens fortid. Bagved togstationen finder de en grusom hemmelighed omkring børn og et børnehjem. Bryan kommer også til at stå overfor sit værste mareridt. De 13 sten, djævelens fodspor. Hvor han er tvunget til at sige remsen, mens han hopper fra sten til sten. Mørkemanden er en slem fjende, selvom man er omgivet af venner.

Jeg kan ikke lide gysere, men denne her er skræmmende på en måde, som jeg godt kan tåle. Det er en bog, som jeg ville elske at læse højt for børn. Den rummer en fantastisk historie, original på mange måder, og de fleste kender til begrebet mørkemanden, selvom han her kommer i en lidt anderledes form. Der er dog også anvendt velkendte emner indenfor gysere. Den med børnehjemmet er en klassiker.

Der er også en anden bog i serien, som hedder Fanget. Det er dog for klassisk en gyserhistorie til at den fangede mig på samme måde. Den er dog bestemt stadig værd at læse. Han skaber uhygge på en god klassisk måde.Ingen kommentarer:

Send en kommentar