Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 23. september 2011

Amigurumi

Vi hækler sjove amigurumier
af Mia Bengtsson

Udgivet af Alvilda.
Købt i Bøger og papir.
Pris 99 kr.


Jeg har hæklet i en snart 3 år nu, og er ved at have samlet lidt erfaring. Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med anime og manga, så derfor er det nok ikke tilfældigt, at jeg også er blevet glad for at hækle amigurumier, som netop er hæklet dukker og figurer, som er inspireret fra Japan.

Der findes endnu ikke så mange danske bøger med opskrifter på amigurumier, men jeg har dog fundet to, som jeg varmt kan anbefale. Mia Bengtsson´s er min favorit. Hendes opskrifter er lette at følge, og hun bruger billeder til at demonstrere sine teknikker.

Eksempelvis her, hvor hun viser, hvordan man laver den hæklede paryk til Harajukupigen.

Jeg har selv forsøgt at hækle hende, men eftersom jeg har svært ved at holde mig til en opskrift og hellere går mine egne vegne, så kom min dukke til at se sådan ud. Jeg er dog ret glad for resultatet, og skal til at hækle noget tøj til dukken, før jeg finder en lille pige, som jeg kan give den til.Det er helt sikkert, at jeg kommer til at lave flere af denne type dukker. Nu har ejg fået de første erfaringer og ideer til at lave opskriften endnu bedre. Det er også sjovt at kunne lave forskellige, eks. vil det ændre dukken meget, hvis man udskifter øjnene eller hårfarven. Frisuren kan også laves i mange variationer.

Jeg kan dog også anbefale en anden amigurumi hæklebog. Opskrifterne er lavet af Maja Hansen, og den er udgivet af Klematis. Den koster ca. 99 kr, og hedder meget simpelt Hæklede dyr.


Hvis du er blevet interesseret i, hvordan jeg har hæklet min amigurumi-manga (som jeg kalder den), så har jeg lavet en billed-tråd på http://www.rokken.dk/. Det er en håndarbejdsside for alt salgs håndarbejde, lige fra hækling til dukkehuse, til smykker, til syning osv. Der er altid mange dygtige online, og de er hurtige til at hjælpe en, hvis man sidder fast i en opskrift.

Men her er linket til min billed-serie; http://rokken3.dk/forum/showthread.php?t=27693
Desværre kan man kun se billederne til serien, hvis man selv er medlem, men jeg har beskrevet min fremgangsmåde med tekst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar