Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 30. september 2011

Legenden om jordhavet af Goro Miyazaki - bygget på Ursula K. Le Guins triologi

 
Købt i Bog og ide.
Genre; Manga, og læses som sådan. Er lavet af billeder fra anime´n.
Serie på 4 bøger.

Jeg har haft animen, men valgte at sælge den til læsehesten, da den ikke fangede min opmærksomhed. Da jeg så for nogle dage siden besøgte bog og ide, var mangaen på tilbud. Hele serie til 49,95 kr. Det tilbud kunne jeg ikke stå for, så den købte jeg.
Det kan godt være, at animen ikke fangede min opmærksomhed, men det gør mangaen.

I Legenden om Jordhavet møder vi først kongen og dronningen. Kongen er en travl mand, og hans dronning bakker ham op i at det er vigtigt, at han passer sine pligter.
Hun bliver derfor sur, da to af hans søns barnepiger forstyrre ham, fordi hans søn har været væk siden den forrige aften.
Arren er en nervøs ung mand, med en stor frygt for livet, og det er tydeligt, at hans forældre ikke har haft deres opmærksomhed rettet ret meget mod ham.

Ikke at det skal retfærdiggøre hans handling, men det kan være en del af forklaringen. Da hans far går alene op for at gennemgå sin post, så møder han Arren, der styrter frem og dræber ham.

Arren flygter med sin hest (som dog mere ligner en lama), og farens sværd.

Samtidig er ærkekogler Spurvehøg ankommet til ørkenen. Han er den mægtigste troldmand, og har længe fornemmet, at verdens ligevægt er forskubbet. Derfor kan troldmænd og troldkvinder ikke længere huske tingenes sande navne.
 
I denne verden er magi baseret på, at man kender tingens sande navn. Det samme gælder for mennesker. Alle mennesker har et navn, alle bruger, og så er der deres sande navne. Kender man en persons sande navn, kan man misbruge det, lige som det er et tegn på stor tillid, hvis man betror en anden sit sande navn.

Ude i ørkenen møder spurvehøg Arren. Arren er ved at blive angrebet af vilde hunde, da Spurvehøg reder ham. De to slår følge til den nærmeste by.

Her møder Arren troldmanden Kolbes mænd, da de prøver at fange en ung pige. Han kan ikke trække sin fars sværd, men bruger det alligvel. Det er et magisk sværd, og kan fornemme Arrens udåd.

Arren reder Therru, men hun er dog ikke imponeret af ham. Hun kan se hans foragt for livet, og hader ham for det.

Arren bliver taget tilfange af Kolbes mænd, men Spurvehøg befrier ham igen. De rejser hentil Tenar, som Spurvehøg engang redede fra mørket Atuans grave. Hun lever nu som bonde, og har en lille gård, samtidig med at hun er en klog kone, der hjælper de utaknemmelige landsbyfolk, når de er syge.

Spurvehøg tager Arren med dertil, og de hjælper for en tid til på gården. Therru er en forældreløs pige, som Tenar har taget til sig. Hun hader stadig Arren, ob vil slet ikke snakke med ham eller se på ham. Hendes forældre har brændemærket hendes ansigt, før de forlad hende. Nu ser hun Tenar som sin mor.

Spurvehøg finder ud af, at Kolbe står bag verdens ødelagte balance. Kolbe tvinger ham til at opsøge ham, dels ved at tage Arren, og senere Tenar til fange. Arren røber sit rigtige navn for Kolbe, og giver ham dermed magt over sig. Arrens skygge kan ikke følge ham ind på Kolbes borg, men leder Therru hentil borgen, og gennem hende kan skyggen blive forenet med Arren.

Kolbe forsøger at dræbe Therru, men hun er ikke nogen helt almindelig pige. Hun har kræfter af sine egne, og Kolbe må endelig se i øjnene, at selv han ikke kan leve evigt. Arren må også vedkende sig lyset og sin skygge. Heldigvis er Therru der til at støtte ham, så han får mod til at se livet og døden i øjnene.
Så smukke billeder kan man støde på i bogen.
Denne verden er bygget på Ursula K. Le Guins Triologi af samme navn. Første del i serien hedder Troldmanden fra Jordhavet, Atuans Grave og Den yderste kyst. Det er en triologi, som jeg varmt kan anbefale, hvis man kan lide fantasy.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar