Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 28. september 2011

The night world 1 - Den skjulte vampyr - af L. J. Smith

Købt i Føtex.
Udgivet af Tellerup på miljøvenligt papir.
Første del af en serie.

I serien møder vi Poppy.
Hendes tvillingebror Phil.
James - vampyr og Poppys bedste ven.
Ash - James fætter, vampyr og en ballademager.

Det er starten på sommerferie, og Poppy ser frem til at tilbringe en masse tid hjemme, sammen med sin bedste ven James.

Phil, hendes nøgterne tvillingebror er ikke begejstret for James, men Poppy er ligeglad. Der er ikke meget, hun ved om livet, men hun ved, at James med tiden vil blive Phils svoger. Poppy er ganske fast besluttet på at blive gift med James, når de er lidt ældre.

James har massere af kærester, smukke, lange ben og det totalt modsatte af Poppy. Han er opvokset under noget køligere forhold, end Poppy. Hans forældre er meget interesseret i dem selv. Hans far er psykolog og lever af blodet fra sine patienter. James mor er sjældent tilstede, og faktisk bor James for sig selv i en lejlighed.

Poppy er som frisk luft for James.

Det er starten på sommerferien, en tid alle unge ser frem til. Fri fra skole, indimellem forældre og tonsvis af fritid og tid til venner/veninder. Sådan kommer det ikke til at gå for Poppy. Hun har haft mavepine i et stykke tid, men har ignoreret det. Nu går den ikke længere, og snart går det op for alle, at hun er dødsyg af kræft.

James er forskrækket, bange og må erkende, at Poppy nok er mere end bare en veninde. Han går til underverden for at søge hjælp, men der er ingen at hente. Han må undgå sine forældre. Det er ikke velset at have varme følelser for nogle, selvom det selvfølgelig er i orden at have lettere varme føleleser for dem, man suger blod fra. Hans far tillader dog, at James tager Poppys liv, så hun ikke skal lide for meget.

James gør noget meget forbudt, da han tilbyder Poppy sit blod. Det er tit tilfældet, at man er nødt til at dø som menneske, for at kunne vågne op til sit nye liv som vampyr. James bryder alle love, og Poppy siger ja til hans blod. Ja til at sige farvel til et liv med sin familie og en snarlig død, til et nyt liv med James, selvom de må flygte. Poppy vil være en illegal vampyr, som vil blive slået ihjel uden tøven, hvis det bliver opdaget.

Poppy siger farvel til sit liv som menneske, og Phil må hjælpe til med at grave hendes kiste op. I mellemtiden har Poppy en drøm, hvor hun møder en ukendt dreng på James´s alder.

Phil oplever en meget anderledes Poppy, og det skræmmer ham, men han kan acceptere det, fordi Poppy er i live. James må finde ud af, hvad han nu skal gøre, men Ash træder ind på scenen, og han møder Poppy. Ash er ikke godt nyt, men han får overtalt Poppy til at forlade James, for at rede ham fra hans forbrydelse ved at forvandle hende.

Poppy opdager, at Ash ikke har rent mel i posen, samtidig med at Phil og James er på vej for at rede hende. Det bliver en oplysende tid for alle, for hvis Poppy virkelig er en utrænet heks, så er hun ikke længere illegal. Det kan rede hendes liv.

Min mening; Umiddelbare virker det som en god historie, og det kunne det blive. Dette er kun første bind i serien, men når jeg læser på ryggen af alle de andre bind, så virker det som om serien skifter scene og personer. Det eneste der er tilfælles, er denne natteverden.

Jeg har ikke lyst til at købe den næste bog, og denne her vil ikke få en plads på min boghylde. Historien er set før, nem at regne ud. Jeg sidder ikke og spændt tænker, hvad mon der sker på næste side. Tellerup har fornylig fået oversat en del korte historier omkring hekse, vampyrer og andre natlige væsner. Det kunne være en god ting for fantasien, men det er som om at selvkritikken er røget, og ingen har gennemlæst historierne for at sikre kvaliteten.
Bare fordi en forfatter har et kendt navn, kan han jo godt skrive noget skidt. Det er i hvert fald helt sikkert, at hvis det her er standdarden for L.J. Smith, så køber jeg ikke mere af ham.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar