Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 4. maj 2011

Whisper of the heart instrueret af Yoshifumi Kondo (Anime)

Købt i Laserdisken.dk
Sprog: Engelsk, Japansk og engelske undertekster.
Genre: Anime/realisme og drømme.
Region: U (universal).

Jeg har set denne film flere gange, end jeg har tal på.  Dens indledning begynder med Olivia Newton-Johns version af Take me home, country roads, og præsentere herefter vores hovedperson Shizuku på vej hjem fra købmanden, hvor hun lige har købt mælk.

Shizuku nyder sommerferien, og selvom hun burde læse op til eksamen, eller være taget på familiebesøg med sin storesøster, så har hun valgt at blive hjemme og læse bøger. Hun har lovet sig selv, at hun vil nå at læse tyve bøger, før skolen starter.Hendes far arbejder på det store bibliotek i Tokyo, og hendes mor er lærer, der i sommerferien er på et ekstremt hårdt sommerkursus. Familien er for det meste ret afslappede, med undtagelse af storesøsteren. Hun kommer hjem fra familiebesøget før tid, og der går ca. to minutter, fra hun er kommet ind ad døren, og til hun begynder at brokke sig. Shizuku skulle have begyndt på aftensmaden, intreen trænger til rengøring osv.

Næste morgen vækker hun Shizuku til lyden af en støvsuger, og Shizuku er knap stået op, før hun får besked på at støvsuge sin side af deres fælles værelse, strippe sengen, da søsteren vil vaske det hele, og at hun skal afleveres farens glemte madpakke på biblioteket. Er der noget at sige tl, at vores hpér er glad for at kunne stikke af til biblioteket, og overlade hovedrengøringen til sin ivrige søster?

Togturen til biblioteket er vendepunktet i Shizukus liv. Hun møder en kat, som selv stiger på og af toget. Hun prøver at følge efter ham, og det lykkedes. Katten bliver kaldt Moon af nogle, Muta af andre, og er lidt af en vagabondt i det nabolag, som han fører Shizuku til.

I en spændende antikbutik i et af Tokoyos bedre kvartere møder hun en gammel mand, en pocelænsfigur af en kat og et gammelt morfar-ur (bornholmer-ur), som inspirere hende. Hun kan lige som den gamle mand også lide eventyr og fantasy.

Fuld af glæde er hun ved at blive kørt ned, og i mellemtiden har hun tabt sin fars madpakke. Moon kommer til assistance, og Seji Amasawa kommer ind i hendes liv for anden gang. Første gang de mødtes gik ikke alt for godt, Seji lavede lidt sjov med den sang, som Shizuku har lavet tekst til, og som skal synges til deres afgangs-eksamen. Det var ikke så heldigt. Andet møde falder ikke bedre ud, især ikke da Seji mener, at det må være hendes kæmpe madpakke, så hun må spise som en gris!

Godt og grundigt sur møder Shizuku op på biblioteket og aflevere madpakken til sin far. Han griner lidt af hende, da hun fortæller, at en fyr har ødelagt hendes eventyrdag. Hun mangler nu kun 7 bøger ud af de tyve, som hun skal have læst i sommerferien.

Der er dog endnu et mysterie i hendes liv. På alle de bøger, som hun har læst, er et navn altid på udlånskortet af pap. Hun kan ikke lade være med at undre sig over, hvordan denne person kan have tjekket alle de gode bøger ud før hende.

Denne person viser sig selvfølgelig at være Seji Amasawa, og de to unge nærmer sig langsomt hinanden. Selvom de er forskellige til at starte med, så opdager man hurtigt, hvor ens, de også er.
Seji vil være violin bygger og starte i praktik i Italien. Dette er forældrene imod, men Sejis bedstefar (ejer af antikbutikken) støtter Seji.

Shizuku er usikker, hun ved ikke, hvad hun vil.
Men da Seji får sin vilje, og flyver to måneder til Italien på et prøveophold, beslutter hun sig for at teste sig selv og sine evner. Hun spørger om tilladelse til at bruge kattefiguren som hovedperson i sin historien, og opdager, at der bag kattefiguren skjuler sig en historie fra bedstefarens ungdom. Han bliver en god vejleder for hende, og er den første til at læse hendes historie og lytte til hendes fortvivelse og nervøsistet over sit værk. Et af mine ynglingscitater fra filmen kommer fra bedstefaren. Han siger, man skal ikke forvente perfektion i første omgang, det kræver hårdt arbejde. Han kommer også med andre gode råd, som bærer Shizuku videre. Seji vender tilbage, og de to unge finder, at selvom den ene gerne vil være violinbygger, og den anden forfatter, så har de deres fremtid og drømme tilfælles.

Filmen får særlig betydning for mig personligt, da jeg selv skriver i min fritid, og drømmer om at blive udgivet. Det er ikke en lyserød film med en askepotslutning, men en film, som viser, hvad det indebærer at skrive. Hvordan man kan blive grebet og glemme alt andet, selvom man skal i skole næste dag. Hvor hårdt det er at få en rød tråd igennem historien, og få dialogen til at lyde godt. Jeg skal ærligt indrømme, at når mit eget mod svigter, og jeg ikke tror, at mine drømme vil gå i opfyldelse, så sætter jeg denne film på, og når den er slut, har den efterladt mig med mod og forhåbninger, så jeg kan genoptage skrivearbejdet.

Jeg kan kun sige, at denne anime rummer alt det, som jeg søger i noget, jeg ser på et tv. Den giver håb og inspiration til at komme videre. Scenerne er animeret med en utrolig sans for detaljer. Det er den slags film, hvor man hele tiden finder nye små finurligheder. Samtidig har den et helt syn på Shizukus oplevelser, det er ikke kun den spirende forfatter, man ser, men også veninden, den første spirende kærlighed, at blive nødt til at afvise en af hensyn til en anden, skænderier med forældre - hvis drømme ikke macther ens egne, og endelig, at turde tro på sig selv, at kæmpe for sine mål, selvom man ikke ved, om man kan nå dertil og den dybe angst for at fejle og ikke være god nok. En animefilm, jeg kun kan anbefale, måske især til andre som skriver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar