Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 13. maj 2011

Kejserens spion af Mark Robson

Købt i bog og ide.
Udgivet af Sesam.
Genre: Fantasy med et strejf af middelalder.
Sprog: Dansk.
Indeholder desuden en liste over de vigtigste personer og deres tilhørsforhold, hvilket jeg altid synes godt om i en bog.

I kejserens spion møder vi Femke, der engang var en fattig lille pige, hvis familie lærte at stjæle. Hun havde heldet med sig, indtil hun mødte en mesterspion, og blev optaget som hans lærling.

Men det er ikke her historien starter. Da vi møder Femke første gang, er hun ung spion, og i fuld gang med at beskytte General og kommende Kejser Surabar. Hun kaster med dræbende kraft en kniv efter lejemorderen Shalidar. Desværre misser kniven sit mål, og skaffer derved Femke en fjende, der med lethed kan tage hendes liv.

General Surabar er ikke ligefrem ivrig efter at overtage riget og blive udnævnt til Kejser. Femke får ham dog overtalt til at tage rollen på sig, indtil der er fundet en egnet afløser. Der bliver holdt kroningsceremoni for Kejser Surabar, og Femke iklæder sig sin vanlige fantom-rolle i form af Lady Alyssa. Lady Alyssa er en rig ung kvinde, som hører til den type, man ikke kan holde ud. Hvor Femke er anonnym og helst falder i et med væggen, så træder Alyssa frem som en strålende stjerne. Hun brokker sig over alt, vil have alt gjort straks, og i det hele taget er hun Femkes alterego, en rolle Femke elsker at spille. Under kronningen kæmper Femke alias Lady Alyssa for at slippe af med Lord Danar - en ung rigmandssøn, der indgår et væddemål med sine venner omkring Lady Alyssa - og med at forhindre et attentatforsøg af Lord Kempten.

Dette lykkedes for Femke, men Lord Danar er forgabt i hendes alterego. Han rejser til kystbyerne, og finder den rigtige Lady Alyssa, som er en skuffelse i forhold til Femkes udgave. Af ren desparation opsøger han kejser Surabar og beder om at få Femkes identitet at vide. Kejser Surabar indviligerer, men der er en betingelse. Lord Danar skal gå op imod sin far, og overtale ham til at droppe attentatforsøgene på Kejser Surabar.
Da Lord Danar viser sig at kunne leve op til sit ansvar og sine løfter, lader Kejser Surabar ham rejse til Thrandor, hvor Femke er kommet i alvorlige vanskelighedder.

Hverken Femke, Lord Danar eller resjeselskabet, som består af Reynik, Sidis, Phagen og Kalheen, forventer at Shalidar vil blande sig under deres ophold hos kongen af Thrandor, Malo. Shalidar har en fast bopæl i hovedstaden, og han har ikke glemt Femke. Næsten fra start går det galt, da kongens nære ven Baron Anton bliver fundet dræbt med Femkes broche i sin hånd. Femke flygter, flygter og flygter, men hun er spion, ikke proffesionel lejemorder.
Hun begår den ene fejl efter den anden, og hver gang er Shalidar der til at udnytte hendes svaghed, manglende erfaring og træning. Femke behøver overhovedet ikke Shalidars hjælp til at forværre situationen, det klarer hun fint selv, han er dog ret tilfreds med sin indsats.

Freden mellem de to kongeriger kommer i fare, hvilket Shalidar har det fint med. Hans erhverv som lejemorder, trues af Kejser Surabars evne til at få folket til at leve efter lovene, og til at statuere et eksempel. Retsagen mod Femke giver ham en oplagt mulighe for hævn, og for at få hende sat ud af spillet, før hun bliver for dygtig.

Kejser Surabar rejser til Thrandor for at hjælpe Femke, samt sikre freden mellem de to lande. Han overlader midlertidigt tronen til Lord Kempten, der har forsøgt et attentat mod ham. Dette viser sig at være klogt. Lord Kempten kan ved selvsyn se, at kejser Surabar har landets interesser i sigte, fremfor hæder, ære og rigdomme.

Dommen bliver sagt, og et vigtigt vidne bliver alkymisten Pennold. Det ender med et opgør mellem Femke og Shalidar, men hvem vil vinde, eller vil det blive uafgjort imellem dem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar