Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 11. maj 2011

Ororon af Hakase Mizuki (Manga)

Købt i bog og ide, men deres manga udvalg er noget
sparsomt, så der sælges den ikke mere. Den kan købes på saxo.com, dog kun med engelsk tekst.
Sprog: Dansk.
Genre: manga/Djævl/fantasy.
Læses på japansk vis, altså højre mod venstre.
Serie på ialt 4 bøger.


Denne serie er faktisk en af mine ynglinge, selvom den ikke ender
lykkeligt. Jeg har normalt det princip, at jeg kun læser noget, som
ender lykkeligt. Der er så meget ondt og så meget, som ender dårligt i virkeligheden, så jeg synes ikke, at jeg også behøver at læse om det. Her gør jeg en undtagelse, for denne serie er værd at læse, og tegningerne er virkelig specielle på den gode måde.

Chiaki møder Ororon på en regnvejrsdag. Han sidder ude i regnen og er såret. Mange er gået forbi, men sådan er Chiaki ikke. Hun henter bandager, som hun selvfølgelig taber, så de bliver våde, dernæst tager hun Ororon med hjem, uden at vide, at det rent faktisk er djævlen, hun invitere ind i sit hjem.

Ororon fornemmer hurtigt, at Chiaki ikke bare er rent menneske, at en engels blod løber i hendes årer, selvom hun nok ikke er fuldblods. Chiakis veninde Rika er alt andet end begejstret for Chiakis handling, og betragter Ororon som en skør kugle, hvilket hun ikke lægger skjul på. Især ikke, da Ororon præsentere sig selv som djævl, og lover at opfylde et ønske for Chiaki, men kun et.

Chiaki er alene i verden. Hendes forældre forsvandt, da hun var 15 år. Hendes eneste forbindelse til omverden er hendes veninde Rika, samt en morbror og en tante, som hun mødes med engang om måneden. Hendes bedstefar efterlod hende en arv, som gør, at hun kan blive hjemme fra skole og holde sig indendøre. Alt i alt et lidt ensomt liv. Derfor har Chiaki også kun et ønske til Ororon. Hun vil have, at han bliver hos hende altid.


Ororon forsvinder dog kort efter, hvilket gør Chiaki dybt ulykkelig. Han dukker selvfølgelig op igen, lige midt i angreb på Chiaki. Da han har brændt alle de talismaner, som beskyttede hende og huset, er der jo frit slag. Djævle kan godt lide englekøb, også selvom der er iblandet lidt menneske.
Ororon gør kort process, men Chiakis personlighed ville få selv den bjarmhjertige samaritaner til at ligne en egois. Hun beder Ororon om at frelse dem. Han kan rede to af dem,  de andre er for ødelagte. Shiro og Kuro - to kattebrødre - slutter sig til Chiakis lille husholdning. Chiaki bebrejder Ororon, at han sådan bare forsvandt, men han har en god undskyldning. Han har været et smut i helvede for at hente sin husholerske Lucy, en gammel kost af en rengøringsdame. Chiakis brændte toast med jordbærmarmelade kunne ikke helt tilfredstille Ororons smagsløge.I en kort periode er alt fryd og gammen, men det varer ikke ved. Da Shiro bliver angrebet af engle, trænger Chiakis ukendte kræfter frem. Disse engle er ikke søde uskyldige væsner, som vil en det bedste. Det er engle på jagt efter helvedes væsner, og halv engle. Chiakis ukendte kræfter afslører hendes herkomst, så hun bliver nu også jaget vildt. Ororon dukker op og dræber med den største selvfølgelighed dem allesammen, til Chiakis forfærdelse.

Men på trods af hendes medfølelse, kan hun ikke hade Ororon.

Tingene begynder for alvor at gå galt, da Othello - Ororons bror nr.5 - melder sin ankomst på yderst dramatisk vis. Ororon er flygtet fra Helvede, fra sin trone og sit ansvar. Han har sat en dukke i sit sted, men da dukken kommer til at spise en forgiftet ret, indleder helvede en eftersøgning på deres fyrste!

Othello afslører Ororons fortid for Chiaki. Han er den yngste af syv brødre, alle med forskellige mødre. De er ikke alle tilfredse med, at den yngste har arvet tronen, så der er en del gift i maden på slottet i helvede.

Ororonn dræber gang på gang, indtil Chiaki får nok, og kalder ham en forbandet morder. Ororon fortæller nu Chiaki, at han elsker hende, men de ord kan ikke tages igen, der er ingen undskyldning. Chiakis anden natur rører på sig, og i en drøm møder hun for første gang en engel, som taler til hende fra et mørkt rum. Det er ikke hendes far, som Ororon har genkendt, som ærkeenglen Michael, men en anden engel.
Othello har også afsløreret, hvorfor der nu er indledt en jagt på Chiaki, hvorfor blandinger som hende bliver udryddet ved første givne lejlighed. Disse blandinger besidder mægtige vilde og ustyrlige kræfter, der næsten kun kan minde om Guds egne krafter.

Chiaki ligger med feber i ti dage, mens hun taler med englen. Ororon våger over hende som en besat, men går i det øjeblik hun vågner. Han frygter at møde et blik fuld af had, det blik hans moder sendte ham, da hans far dræbte hendes elsker. Chaiki løber efter Ororon og jagten fører hende til sin gamle skole. Ororon er kommet i problemer, en flok dusørjægere har fået øje på ham. Det kan godt være, at Ororons er mørkets fyrste, men derfor er disse fyre stadig farlige.

Det går ud over en del skolebørn, da kampene begynder. Det tager kun få minutter at forvandle den almindelige skolegård til en kampplads. Dusørjægere, Ororons brødre og stærke påkaldelses kræfter roder det hele til. Chiaki vil bare forenes med Ororon, og da hun opdager, hvilket blodtilsølet horrorshow der er ude i skolegården, slippes hendes mægtige kræfter fri.

Ororon må nu flygte fra sine brødre, dusørjægere, og have hele flokken med på slæb, selvom han er hårdt såret. Chiaki er bevistløs, og da hun vågner op, må hun indse, hvad hun har gjort. Den sværeste prøvelse ligger dog endnu forude. Spørgsmålet i slutningen kan meget kort siges, hvor går djævle hen, når de dør?
                                                                                     
I bog nr. 3 får man i tilgift Othellos tragiske historie, samt historien om den treøjede dreng, som Othello giver et mål at leve for.
                                                               

Ingen kommentarer:

Send en kommentar