Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

lørdag den 12. november 2011

Vampire Princess Miyu (Anime-serie)

 Vampire princess - Miyu

Region; 1
Sprog; Egnelsk/Japansk.
Engelske undertekster.

Købt i Laserdisken.

Består af 4 afsnit.
Denne del af serien blev lavet i 1988, og er den ældste del af serien. Der findes en anden nyere serie med Miyu, som er lavet i 2003. De to serier kan virke ens, men deres historier og versioner af Miyu er meget forskellige, så jeg vil råde andre til at se dem som to forskellige seperate serier.

I den ældste serie møder vi en ung præstinde Himiko, der er ude efter hævn. En Shinma (som kan oversættes til dæmongud på dansk) har dræbt hendes familie og hendes forlovede. Hun støder ind i Miyu, som tilsyneladende selv er en shimna, men som opfører sig meget mystisk og griner ofte.

Miyu tilbyder Himiko sin hjælp mod hendes blod. Himiko takker på en meget negativ måde nej tak til tilbuddet.

I løbet af serien støder de to ofte sammen, og det ender med, at Miyu må bede Himiko om hjælp, da en sjæl af et menneske har indtaget en gammel uniform. Selvfølgelig står der en shimna bag, og det er den Miyu vil bekæmpe, men hun vil ikke kæmpe mod mennesker med sin flamme, eller sin tjener Larva.

Himiko hjælper, men vil have Miyus historie til gengæld. Miyu fortæller om sit forhold til Larva, og sin forhistorie. Hvordan hun blev the guardian, og hvilken pris hun betaler, indtil hver eneste Shimna er drevet tilbage til mørket. Himiko og Miyus forhold går dog langt tilbage, da Himiko mødte Miyu allerede, da hun var en meget lille pige.

Den ældste del af denne serie har sine mangler, og det har de rettet op på i den nye udgave af serien. Men se denne serie, for den har sin egen charme. Miyu virker også så ung, griner ofte og forsvinder ind i sin private verden. En rødlig verden med forvredne træer og hvide kugler spredt overalt.

Den nye serie består af 26 afsnit, men her møder vi en ældre Miyu med en meget kontrolleret adfærd. Hun rejser rundt i Japan og bekæmper Shimna ved hjælp af sin flamme, Larva og den nuttede kanin-ligende Shiina, som har et underligt gult øje.

Miyu ledes til Kabiya high school, hvor der er sket en række mord. Der ses bidmærker på deres hals, og en af Miyus skolekammerater tror, at hun er vampyren. Det er hun ikke, hun er ikke så sjusket, som dette væsen er. Det viser sig at være en shimna, og når der er en shimna tilstede, så kræves der ofte flere offre. Miyu kan tilbyde udødelighed og evig lykke, men kun når hun vælger det. Hendes klassekammerat er ikke begejstret for hende afslag mod at han bliver vampyr, og det bliver hans endeligt.

Efter den sag venter en ny high school, men også ægte venskab i form af Chisato. For første gang får Miyu en veninde, som dog starter deres venskab med at beskylde hende for at være deprimeret. Chisato er ligefrem og meget munter. De to knytter et tæt venskab, som forsegles ved hjælp af to ens nøgleringe.

Miyu har dog også fjender i form af Reiha og hendes mytiske dukke. Reiha er Miyus modsætning, is og vind er hendes våben, og hun bruger dem med dødbringende effekt. Miyu og Reiha går tilbage til Miyus barndom og begge er frosset i deres tid, så de ikke bliver ældre. Reiha søger Miyus stilling som the guardian, men Miyu vil ikke opgive den.

Den endelige kamp mellem Miyu og Reiha er tvunget til at ske. Men miyu får andre problemer, da The birds melder sig, og Chisato og hendes bror er indvolveret. Miyu har længe troet, at hun havde fundet en fast base, men hun har overset vigtige tegn, og det kan nu koste Chisato livet.

Jeg kan kun anbefale begge serier. De er gode hver for sig, men skal ses som sådan, hvis man ser historierne som en, så skaber det forvirring. Miyus forhistorie og hendes møde med Larva er meget forskellige i de to historier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar