Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

tirsdag den 22. november 2011

The cat returns af Hiroyuki Morita (anime og billedbog)

 The cat returns
af
Hiroyuki Morita

Anime til venstre
Købt i laserdisken.dk

Billedbog til højre
Købt på saxo.com
Hardback
Sprog; Engelsk


Haru bor sammen med sin mor, som går op i pactwork. Haru går stadig i High school, og i sin fritid spiller hun lacross med sin bedste veninde Hiromi.

Haro er en ganske normal pige. Hun er indimellem lidt usikker på sig selv, og ved ikke helt, hvad hun vil, samtidig kan hun sagens sige fra, når hun vil. Hendes liv er ikke voldsomt kompliceret. Hun kommer indimellem for sent i skole, da hun står for sent op. Er sommertider lidt uheldig, og netop denne dag er hun lidt mere uheldig end ellers.

Endnu en dag, hvor hun er stået for sent op og må løbe ud af døren for at nå det i tide. På vejen mister hun sin sko, og dyrebar tid på at samle den op igen. Timen er derfor begyndt, da hun ankommer til skolen. Forsigtigt prøver hun at snige sig ind, men bliver opdaget og alle i klassen griner, inklusiv Machida, som Haru er lidt lun på.

Senere, mens Haru har travlt med at beklage sig til Hiromi, går en kat over vejen. Det er der ikke noget usædvanligt i, udover at katten bærer en pakke i munden. Katten taber pakken midt på vejen, og der kommer en lastbil i topfart på vej mod den. Haru griber Hiromis lacross-stav, og reder katten, men ødelægger staven.

Pludselig rejser katten sig op på to ben, og takker Haru! Det viser sig, at han er katteprinsen. Harus liv bliver nu forandret, da kattekongen samme nat dukker op med hele sit følge for at takke hende. Hun får et kort med alle de taksigelser, som hun kan forvente at modtage i løbet af de næste par dage. Græsplænen bliver erstattet med katteurt. Hun modtager 100 mus i sit skab i skolen, og Hiromu modtager tonsvis af lacross-stave!
Haru beklager sig, men før hun får set sig om, har hun tankeløst lovet at gifte sig med katteprinsen!

Hun må søge hjælp, og en spinkel kattestemme fortæller hende om katte-bureauet. Haru opsøger dem, og møder her Baron Humbert von Gikkingen. Muta - en fed kat med et stort hjerte, der er godt gemt. Toto - en kragestatue med evnen til at blive levende.

Haru bliver bortført af en flok katte, heldigvis følger Muta med, og før de får set sig om, er de i katteriget. Haru må nu se at komme tilbage til sin egen verden, før hun bliver til en kat. Det bliver mere vanskeligt end forventet, men Baronen kommer og viser sig at være en rigtig helt, samtidig med at Haru lærer en ting eller to om sig selv.Jeg kan varmt anbefale både animen og billedbogen. Billederne i bogen er taget direkte fra filmen, så det er let at se, hvilken stil begge dele er tegnet i. Jeg nyder altid Hiroyuki Moritas billeder. De er så smukke og veltegnet. Selvom bogen er på engelsk, er det helt sikkert en bog, jeg vil læse for mine børn, når jeg når dertil ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar