Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 25. august 2011

The last unicorn (tegnefilm/anime)

Købt i Laserdisken.
Genre: fantasi, enhjørning og magi.
Sprog: engelsk.
Region: Universal.

Vores historie begynder i en magisk skov, hvor et par jægere er på besøg, men de har ikke meget held med sig.

En af jægerne oplyser den anden om, at han ikke bryder sig om at jage i enhjørningens skov. Den anden jæger mener, at enhjørninger kun hører til i fortællinger og gamle historier, ikke i den virkelige verden. Den anden jæger forsikre ham om, at dette ikke er tilfældet. Der er en enhjørning tilbage, og den findes i denne skov, hvilket er grunden til, at de ikke kan finde noget bytte. Dyrerne i enhjørningens skov lærer lidt magi fra dette magiske væsen, og det gør dem især dygtige til ikke at blive set.

Jægerne beslutter sig for at forlade den stedsegrønne skov, og finde et andet sted at jage. Men før de gør det, vender den første jæger sig om, og fortæller enhjørningen, at den bør blive i sin skov, og holde sine venner beskyttet, for den er den sidste af sin art, og ikke længere hører til i verden.

Dette kan enhjørningen ikke forstå. Enhjørninger er udødelige. De kan blive jaget og endda dræbt, hvis de forlader deres skov, men de kan ikke bare forsvinde. Denne tanke bider sig fast, og vores enhjørning får første del af gåden, da en sommerfugl kommer på besøg.

Sommerfugle kan recitere digte og sange, som de hører. Enhjørningen bliver dog skræmt, da sommerfuglen ikke kan nævne hendes navn, men pludselig finder sommerfuglen de rigtige noter og kan fortælle om en rød tyr, der har jaget enhjørningerne på flugt.

Mod sin vilje indser enhjørningen, at hun er nød til at forlade sin skov, nødt til at finde de andre enhjørninger, men at gå ad menneskenes veje er ikke ufarligt. Det er dog ikke alle mennesker, der kan se hende for det, hun virkelig er. De fleste tager hende for en hvid hoppe, og ser ikke hornet i panden.

Mommy Fortuna komme tilfældigvis forbi en sen nat, og lægger en magisk søvn over vores enhjørning. Hun har to ansatte, et alm. menneske og en magiker ved navn Schmendrick. Mommy Fortuna er selv en heks, og styrer et midnats karneval, som dog mest består af almindelige dyr forklædt som magiske væsner. Disse viser hun frem for de godtroende folk, som tror på det, der er lettest at tro på. Hun har dog to udødelige væsner i sin varetægt, vores enhjørning og harpyen Selena.

Mommy fortuna er meget stolt af at have fanget en harpy. Ingen heks har nogensinde holdt en harpy fanget, og det er der heller ingen som vil i fremtiden. Vores enhjørning advarer den gamle kvinde mod at prale, for hendes død sidder i det bur, og hun hører hende. Men mommy fortuna er ligeglad. Harpyen er ligesom vores enhjørning udødelig, og som Mommy fortuna siger, så vil hun huske for evigt, hvem der holdt hende fanget. Det er Mommy fortunas svar på udødelighed.

Schmendrick prøver at hjælpe vores enhjørning med at slippe fri, men han er ikke just en dygtig magiker. Faktisk er han ret elendig, så alle hans forsøg på at befri vores enhjørning med magi, ender ikke særlig godt, men heldigvis kan han også stjæle, så han har stjålet nøglerne til burret. Det må være lidt hårdt for ham, når selv hængelåsen til burret håner ham.

Vores enhjørning og Schmendrick begynder på næste del af rejsen sammen. Her støder de på de fredsløse, og Schmendrick bliver fanget, og bruger senere desparat sin magi, hvilket gør, at han bliver forlovet med et træ. Godt, at vores enhjørning kan komme ham til undsætning.

Molly støder så til vores lille gruppe. Hun har været sammen med de fredsløse, men har hele sit liv drømt om at møde en enhjørning, og nu vil hun ikke vige fra dens side. De begiver sig mod Kong Haggards land. Mommy fortuna nåede, inden sin død, at give den oplysning videre til vores enhjørning.

Her møder vores enhjørning for første gang den røde tyr/okse, og Schmendrick bruger sin magi til at forvandle hende til en menneskepige, ladyen Amalfia. Tyren er ligeglad med mennesker, men Amalfia kan føle menneskekroppen dø, og for en der er vant til udødeligheden, er det en meget skræmmende følelse. Men kun sådan kan hun gøre sig håb om at befri sine artsfæller. De tre begiver sig mod Kong Haggards borg, hvor de efter lidt modvilje og et opgør med stedets magiker bliver ansat.

Kong Haggards søn Prins Lir bliver betaget af lady Amalfia, og langsomt forsvinder enhjørningen i hende. Kærligheden til Prins Lir tager over, så selv skoven i hendes øjne og modermærket i hendes pande bliver hvisket ud. Husets kat advarer Molly om, at tiden sanrt rinder ud, og Schmendrick må løse gåden om, hvordan man kommer ned til den røde tyr. Heldigvis kan han få det talende skelet til at grine, og ved et trick lave vin om til vand, men nu må lady Amalfia vælge mellem sit liv og den kærlighed, hun oplever som menneske, eller om hun må tage kampen op mod den røde tyr og dermed befri sine artsfæller ...

Jeg vil aldrig glemme første gang, denne tegnefilm blev sendt på DR1. Jeg sad som limet til skærmen, og det er stadig med stor fornøjelse, at jeg ser den. Musikken og teksten er fantastisk. Tegnestilen er ikke den mest elegante, men den har sit eget charmerende særpræg. Både tegnefilmen og bogen har opnået kultstatus, hvilket tydeligt ses, hvis man søger på google. Jeg har fundet er par relevante links, hvis du gerne vil vide mere om denne tegnefilm.

Hvis du ønsker at vide mere om The last unicorn, så kan jeg anbefale dette link. Her står også oplysninger om forfatteren bag bogen, som desværre ikke er oversat til dansk.

Her er mere om tegnefilmen, hvor jeg også gerne vil nævne, at Christoffer Lee har lagt stemme til kong Haggard. Hvis du ikke kan genkende hans navn, så spillede han Sauroman i ringenes herre.

Skulle du være interesseret i at læse historien på engelsk, så kan den købes på saxo.com

Denne hjemmeside har musikken og teksterne liggende, hvis du gerne vil tage et nærmere kig på dem. En af de store ting ved denne tegnefilm er netop musikken og teksten, som er fantastisk.

Vil du læse mere om enhjørninger, så kan jeg anbefale Meredith Ann Pierce triologi.
- Ildbringerens fødsel.
- Ildvogternes land.
- Søn af sommerstjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar