Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

lørdag den 30. april 2011

Skønne ondskab - venskab kan være dødbringende af Rebecca James

Udgivet af Gyldendal
Genre: ungdomsroman/Psykologisk thriller
Købt i bog og ide.
Sprog: Dansk.

Bogens hpér (hpér = hovedperson) hedder Kathrine. Kathrine hørte før i tiden til i toppen, gode karaktere, en sød kæreste og et liv planlagt udfra drømme om fremtiden.

Katherines lillesøster Rachel er musikker og meget talentfuld. I det hele taget er det en velfungerende familie, men ens liv kan med et lynnedslag blive ændret for altid. Jeg fristes til at sige, at i denne bog passer Carrie Underwoods sang - the weehl of the the world. Hun synger "in a blink of an eye, it can change your life, and it never iven slovs down." Tilgiv mit dårlige engelsk ;-)

Det er præcis den fornemmelse, som det føles at Katherine har. Med et bliver hele hendes liv ændret, og familien bliver splittet ved dette brutale dødsfald. Drømmene om fremtiden flyver væk, kæresten forsvinder, og forældrene fortabes i deres egen sorg.

Katherine flygter til sin tante, til en ny skole, et nyt navn, og væk fra medierne, som har været over familien som høge. Desværre kan man ikke flygte fra fortiden eller de grimme ting. De er der, selvom man ønsker dem pokker i vold, og tager man ikke kampen op mod dem, så vokser de og kan fører til nye forfærdelige hændelser, men også uventet lykke.

Bogen veksler mellem fortid og nutid. I det ene kapitel er vi hos den nutidige Katherine med sin dejlige datter Sarah, og i næste kapitel får vi endnu et glimt af historien om Rachels forfærdelige død, for i næste kapitel at møde den unge Katherine, der er på flugt. Visse steder fungere det virkelig godt, og føles flydende, men i andre kapitler virker det hakkende og forstyrrende.

Alice dukker op i Katherines liv, og bryder med store kattekløer hul i den facade, som Katherine viser verden. Alice er narcicistisk i sin opførsel og som veninde, men hun er også vedholdende, dejlig og underholdende. Hun er den type veninde, som man ikke helt ved, hvorfor man er veninde med, men på den anden side kan man heller ikke lade være. Hun bryder alle de sociale regler og koder, gør op med verden og samtidig kan hun kun skue så langt, som til sin egen navle.

Alices egoisme kommer til at koste Katherine dyrt, som den gør hos alle dem, som kommer i alices nærhed. Da kærligheden melder sin uventet ankomst, og en ny veninde af den rigtige slags dukker op, så viser Alices sit sande ansigt. Hendes tilknytning til Katherines fortid, og Rachels mord bliver åbenbaret, og sandhenden kommer til at koste Katherine dyrt, men samtidig giver det også Katherines det mest dyrebare, hendes dejlige datter Sarah.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar