Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 18. april 2011

Abarat af Clive Barker

I denne omgang af Jubii Nyt om Bøger har jeg valgt Lene Dehn Larsens bidrag ud, tak til Lene for en fin anbefaling:
Jeg har læst Abarat af Clive Barker. Bogen omhandler en pige ved navn Candy Quackenbush. Hun bor i Chickentown, som har fået sit navn på grund af byens kæmpe hønseslagteri. Candys far er arbejdsløs og familien har det bedst når han sover. Moderen er træt og udkørt. Candy får en opgave for, hun skal skrive en stil om byen. På byens hotel får hun fat i historien om byens grundlægger. Hendes lærer bliver alt andet end tilfreds med opgaven. Candy bliver sendt ned til rektor, men hendes fødder vil et andet sted hen. Hun forlader skolen og går ud på prærien som omgiver byen. Her finder hun rester efter et hav, men et hav i Minnesota? Nu begynder eventyret for Candy, et nedlagt fyrtårn og et lys-spil tilkalder Izabellahavet fra Abarat. Vi hører mere om hendes eventyr rundt på Abarats 24 øer, som er opkaldt efter hver time på dagen. Og så er der den mystiske ø, som ligger i den 25. time, og hvor folk enten vender tilbage fra som komplet gale, eller også forsvinder de. Dette er kun starten på en fantastisk ny måde at bruge fantasien på. Jeg var skeptisk overfor bogen, og omtalen af handlingen skrevet på dens bagside virkede heller ikke inspirerende. Men jeg læste den og blev bare ved. Bogen er fyldt med fantsifyldte billeder i flotte farver. Bag i bogen findes der et uddrag af Abarats almanak som giver en beskrivelse af hver af øerne. En bog som ”Abarat” overrasker læseren og er et virkelig originalt påfund. Den har vundet mit hjerte og jeg kan næsten ikke vente til den næste bog om Candy og Abarat bliver udgivet!

Lene Dehn Larsen

Dette indlæg skrev jeg for mange år siden, nok september 2004, og sendte indtil jubii nyt om bøger. Jeg kan stadig huske stoltheden, da jeg fik at vide, at de ville bruge min anbefaling. Det var utroligt at vide, at nogle bag skærmen ville sidde og læse noget, som jeg havde skrevet. Er nu begyndt at læse denne bog for anden og nogle steder tredje gang, og jeg kan stadig varmt anbefale den. Desværre bliver nr. 2 i serien ikke udgivet på dansk, men den kan bestilles på engelsk indepå saxo.com, så jeg skal nok lave en anmeldelse af nr. 2 i serien, lige så snart jeg har modtaget og læst den.

1 kommentar:

  1. Tillykke med bloggen...godt at du fandt ud af det :o)

    KH Lene

    SvarSlet