Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 21. april 2011

I nattens skove af Amelia Atwater-Rhodes

Udgivet af Vinten
Genre: Fantasy/vampyr
Købt i Tigeren
Sprog: Dansk
Bog nr.1 i en serie på to. Bog nr.2 hedder Mørkets Skygger.

Denne bog er en af de få bøger, jeg har mødt i mit liv, hvor bagsideteksten rent faktisk fortæller om den historie, der findes i bogen. Ligeledes fortæller denne bog om et univers, som på mange måder er velkendt fra tvillight og trueblod serien, omend denne bog blev udgivet i 1999 i USA og i 2000 i DK. Kan man lide tvillight og trueblod universet, så kan denne bog varmt anbefales.

Denne bogs hovedperson Risika levede som menneske engang sidst i 1600 tallet. Dengang var hendes navn Rachel. Risika starter kort med at fortælle os, om hendes nuværende verden, før vi træder tilbage i tiden, til dengang hun var menneske, og den historie, som udfolder sig der. Historien starter med en ildebrand, som hendes tvillingebror Alexander er nervøs for, at han har startet. Han har i den seneste tid fået kræfter, som ikke er velkomne i et land og en tid præget af gammeldags kristendom, hvor djævlen er at finde alle steder, og frelse svært at opnå.

Bogen skifter mellem fortid og nutid. En sort rose ligger på Risikas seng, da hun vender tilbage fra nattens jagt. En sort rose, der minder om den, hun fik, kort før hun blev vampyr. Hun kender kun alt for godt afsenderen, hendes bror af natten, Aubrey. De har den samme skaber, en kvinde ved navn Ather
.
Rachels kamp mod Athers blod, og den påtvungende forvandling, gør hende stærk i vampyrernes verden. Det er ikke skaberens blod, men det pågældendes menneskes styrke, stædighed og modvilje mod forvandlingen, der gør vedkommende stærk. Og i vampyrernes verden er det klogt at være stærk.

300 år er gået, siden Rachel blev til Risika. Hun fortæller levende sin historie udfra de minder, der ligger gemt i hendes sind. Hun var modig som menneske, og nu en stærk vampyr. Dog mangler hun endnu sin vigtigste kamp, nemlig sit oprør med Aubrey. Han sårede hende som ung vampyr, og arret har hun stadig, selvom hun så let som ingenting kunne fjerne det ved egen kraft. Hun har undgået kampen længe, men drabet på hendes elskede tiger Tora afgør sagen, og Aubrey må tage opgøret.

I Mørkets skygger møder vi Aubrey, og et menneske ved navn Jessica. Jessica er forfatter, og har under synonym fået udgivet I nattens skove. Det bliver et chok for Jessica pludselig at møde en af sine egne hovedpersoner. Det er dog værre for Aubrey, hvad skal han stille op med Jessica, som på engang hører til og ikke hører til i hans verden, samtidig med at heksene begynder at blande sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar