Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 19. september 2012

Tekniske Problemer!

Jeg har været så heldig, at en forfatter spurgte efter bogbloggere til at anmelde hendes nye bog om skrivning. Jeg sendte en mail og fik et link til e-bogen.

Nu plejer jeg at låne e-bøger fra Ereolen, og det har aldrig været et problem at downloade dem. Jeg undersøgte min aldiko app http://www.aldiko.com/  og det så ud til, at den understøttede epub formatet, så jeg følte mig sikker.

Jeg brugte det direkte link, fik oprettet mig som bruger og så på deres hjemmeside, at aldiko appen skulle være funktionel. Det var den bare ikke. Min galaxy note gik i bakgear, den ville ikke downloade noget som helst! Jeg forsøgte igen, igen, igen og igen. Indtil jeg til sidst faldt tilbage i sofaen. Hvorfor kan man ikke bare få programmer til at virke? Et program som af sig selv tænker, hun vil downloade en ebog i det her format, så jeg installere lige disse programmer og sparer derved min ukyndige teknik-ejer for tonsvis af rynker og opgivende tårer.

Efter at have afprøvet at installere ebogen på min computer med et negativt resultat, læste jeg mailen igen. Der var anbefalet et gratis program ved navn Calibre http://calibre-ebook.com/

Jeg er normalt ikke vild med at downloade programmer, jeg ikke kender. Men havde hørt om programmet før på de skrive og forfattergrupper, som jeg er medlem af på facebook. Der var en version for Windows, så den blev valgt. Det gik ret let med at installere det og der kom af sig selv en genvejsknap. Endelig et program, som hjælper en håbløs installatør!

Jeg prøvede at åbne bogen igen og Adobe reader blandede sig, indtil jeg huskede, at jeg havde sat min computer til at forsøge at åbne ebogen med dette program i første omgang. Det store spørgsmål var så, hvordan får jeg den til at lade være med det?!

Jeg fik den gule barre nede i bunden frem igen og gemte ebogen som ulæselig Adobe fil. Men jeg gemte den i mit nye Calibre program J Jeg trykkede på højre knap på musen og der kom et ”åben som.” Jeg kunne nu åbne det i Calibre uden problemer og gå i gang med at læse ebogen.

Sikke en lettelse efter nogle hårde følelses-udbrud. Jeg ved, at det er en mulighed at læse ebøger på min mobil. Jeg har forsøgt at downloade Ibooks http://itunes.apple.com/dk/app/ibooks/id364709193?mt=8

Men det ville min mobil ikke, og programmet gjorde mig opmærksom på, at det ikke var et apple-produkt.

Jeg tror stadig på, at det er muligt at læse ebogen på min note. Jeg er blot ikke teknik-kyndig nok, men heldigvis har jeg nok af stædighed, så det skal nok lykkes. Indtil da har jeg Calibre, og jeg tror faktisk, at vi kan blive helt gode venner. Det virker meget venligt overfor dets bruger.

Måske kan det også lykkes, hvis jeg kobler min mobil til computeren og overfører bogen fra Calibre til aldiko. Det må afprøves en dag, men for nu lægger jeg teknikken til side og vil nyde min bog med stor tak til forfatteren, som sendte den til mig.

Forhåbentligt går det ikke længe, før jeg kan lægge et billede og en anmeldelse, både her og på min nye fane på min hjemmeside, som hedder ”Bøger og skrivning/forfatterskab.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar