Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

søndag den 30. september 2012

Spark i din forfatterrøv af Ane-Marie KjeldbjergSpark i din forfatterrøv
-15 øvelser, der får dig til at skrive-
Bonus; forfatterspirens 7 dødssynder.
Af
Ane-Marie Kjeldbjerg
 
Som bogblogger er det altid rart at få et tilbud om en gratis bog til læsning og anmeldelse. Jeg har været så heldig, at forfatteren Ane-Marie tilbød mig en kopi af hendes seneste bog, som handler om skriveprocessen.
Bogens indhold er først og fremmest de 15 skriveøvelser, samt de efterfølgende tekster, som forklarer skriveøvelsens formål. Øvelserne går ud på at øve synsvinkler, skrive dialoger, samt få et øget kendskab til dig selv som forfatter eller skribent.
 
Jeg vil tillade mig at bruge et citat fra bogen. Citatet er udvalgt, fordi det giver et godt indblik i, hvad denne skrivebog kan give dig. Citatet er fra den tekst, som hører til nonstop skrivning;
(citat – start)
Magien ved en nonstop-skrivning som den, du udførte i dag, er, at du skriver. For hemmeligheden ved at skrive er – at skrive. Du kan tænke så meget over de rette teknikker, de rette emner, eller hvad Lars Bukdahl eller din svigermor vil sige, at du aldrig kommer i gang. Og kommer du ikke i gang, finder du med sikkerhed ikke ind til din identitet som forfatter og dermed til din egen form og tone.
 
Når du skriver nonstop og er ”tvunget” til ikke at disponere, ikke at tænke over retskrivning og (reelle eller imaginære) kritikere, ikke at læse tilbage og rette, men blot skrive og ikke holde op med det, tager du helt enkelt fusen på hæmningerne og får gang i pennen. Men ikke alene det, ofte vil metoden også i det flow, der opstår, når du skal skrive uafbrudt, bringe dig bag om indlærte mønstre, forventninger og vanetænkninger og derved bringe dig i kontakt med nye emner eller vinkler på emner – eller med nye udtryksformer.
(citat – slut)
 
Forfatterspirens 7 dødssynder er bestemt værd at læse. Jeg kan selv erklære mig skyldig i nummer 5 på listen. Jeg er så dygtig til at ”sætte kamera på hele vejen fra A til B.” Det handler om evnen til at skrive gode transportkapitler, altså hvordan man får sin hovedperson fra A til B, uden at kede læseren til døde. Jeg er en mester i at skære alt ud i pap med tonsvis af detaljer. Det er super interessant for mig, men dødkedelig for alle andre.
 
Min mening;
Hvis du er gået i stå med din historie, eller du skriver på mange historier, men får aldrig noget afsluttet. Du drømmer om at skrive en bog, har skrevet lidt hist og pist, men aner ikke rigtigt, hvem du er som forfatter eller hvordan man egentligt skriver.
 
Så køb denne bog. Gå ned i Brugsen, tigeren eller en anden billig forretning, køb en kinabog eller en anden form for notesbog og nogle gode skriveredskaber. Find den selvklæbende tape frem, en blog A4 papir og sæt dig ned i sofaen. Sluk mobil, radio, computeren og sørg for at du ikke forstyrres af lysten til overspringshandlinger. Nu er du klar til at gå i gang, og der skal skrives.
 
Det er nemlig det, denne lille skrivemanual kan. Den kan lære dig noget af det basale ved at skrive, og den kan lære dig en hel del om, hvem du er som forfatter. Når du er færdig, har du en logbog, som du kan kigge tilbage i, læse igen og tilføje, efterhånden som du udvikler dig.
 
Manualens styrke er, at den er overskuelig, opgaverne er til at løse og det er en ligetil måde at få indsigt i egne styrker og svagheder som forfatter. De syv dødssynder bør nok læses en ekstra gang, da det er faldgrubber, som selv erfarne forfattere falder i med jævne mellemrum. Det eneste minus er, at der ikke er et link fra opgaven til den tilhørende tekst. Det kunne være ret nyttigt, at man ikke skal bladre frem og tilbage. Men det er det eneste som jeg lige stødte på.
 
Det er en bog om det at skrive, som jeg varmt kan anbefale.

Anika Eibe har også skrevet en anmeldelse på sin bogblog; http://eibesbogblog.blogspot.dk/2012/09/spark-i-din-forfatterrv-ane-marie.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar