Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

tirsdag den 17. april 2012

Anime fra the Studio Ghibli

 Laputa - Castle in the sky

Pazu lever et fredeligt meget eventyrløst liv i en lille by. Kun det billede som hans far tog af en flyvende by ved navn Laputa bringer lidt fantasi ind i hans tilværelse.

Sheeta holdes fanget om bord på en transporter. Om hendes hals hænger en blå perle, en gave fra hendes bedstemor. Denne perle er en levitations-perle. Disse perler holdt engang hele byer flyvende.

Hun formår at flygte fra sine tilfange-tagere, og ved hjælp af levitations-perlen flyver hun i bogstaveligste forstand lige ned i Pazu´s arme, og de falder næsten ned i en mine!
Med Sheeta følger eventyret. Pazu redder hende gang på gang fra både pirater (som måske ikke er så slemme igen) og andre, som vil misbruge hendes perle og hendes navn. Hun er nemlig tæt knyttet til Laputa.

Nausicaå - of the vally of the wind

Nausicaå vokser op i en tid, hvor alt andet end hendes dal er forudrenet efter en voldsom krig for tusind år siden, som lagde hendes land øde og gjorde naturen giftig for mennesker.
Hun er datter af sin bys høvding, og en meget mild, men eventyrlysten pige. Hendes by kæmper konstant mod forudrening, overlevelse og enorme insekter kaldet Ohmu.

En dag kommer vismanden forbi, og Nausicaå viser ham sin hemmelige have, fyldt med planter, som normalt er giftige, men takket være rinende vand, er forudreningen forsvundet.

Men snart er freden og hendes hemmelige have fortid. Folk udefra finder dalen og genopliver de gamle kæmper, som i sin tid ødelagde og forudrenede jorden. Nausicaå må nu leve op til den gamle legende, som hendes bedstemor så ofte fortalte hende om.

Prinsesse Mononoke

Ashitaka´s landsby bliver angrebet af et kæmpe vildtsvin, en af skovens guder, som har ladet rasseriet tage så meget over, at dets sjæl er blevet besat af dæmoner.
Han dræber den vanvittige skovånd, men bliver selv forgiftet og må nu forlade landsbyen for at finde en modgift.

Hans eventyr leder ham til byer, beboet af grådige mennesker. Han slår følge med en ældre mand, som heller ikke er helt ærlig, men når dog helskindet frem til en mineby, der er i kamp med skovens ånder - kæmpestore ulve!

Her møder Ashitaka prinsesse Mononoke, også kendt som Sen af sin ulvemoder. Mononoke og hendes to ulvebrødre kæmper konstant mod minen, som truer den omkringligende skov. Det endelige opgør nærmer sig, og vildtsvinene samles i skoven for at slå fælles front mod minen.
Her er guderne, som guder bør være. De er vilde, voldsomme, gavmilde, hævngerrige og ikke altid rare i deres natur. Sen og Ashitaka bliver en slags venner, men kan Sen lærer at blive mere menneske end ulv?

Jeg har valgt at anmelde disse tre animeret film sammen, da jeg har samme holdning til dem. De er, som alt der kommer fra Studio Ghibli, utrolig godt tegnet. Men det er også den slags film, som jeg ser engang og så sælger jeg dem igen. Historier har noget på hjertet, de er værd at se, men de har ikke det ekstra, som Whisper of the heart, The cat returns, Det levende slot og Chihiro og heksene har at byde på. Disse film har lige det ekstra, som gør at jeg kan se dem igen og igen med samme optagenhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar