Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 18. april 2012

Med bue og stenøkse af Ejnar Schroll

 Med bue og stenøkse
af
Ejnar Schroll

Udgivet af Martins forlag 1961.

Købt på et loppemarket, som blev holdt på Boestofteskolen, Stevns.

I dag fylder min BogBlog et år, og det vil jeg fejre med at anmelde en af de bøger, som jeg nok har læst flest gange. Jeg har altid været betaget af menneskets fortid og læst om det, når jeg fik mulighed for det.
Denne bog købte jeg på et loppemarket, som blev holdt på min og min storebrors skole. Jeg kan stadig huske, da jeg rodede i bogkasserne, og så stod den der og lokkede med sin interessante titel. Jeg hygger mig altid, når jeg læser historien, og nyder duften af denne gamle bog, som vittelig har en helt speciel duft. Det er som om den har stået i et bibliotek, hvor man røg cigarer, og så har de gulne sider med tiden optaget duften af disse i sig.

Historien

Torden kommer til verden i stenalderen, og bliver døbt torden af sin far, da han er født under en tordende sommernat.

Ulykken rammer den lille boplads, da kæmpen Skræk udfordre Tordens far og vinder slaget. Hans fars lig bliver kastet i vandet, og lillesøster Blåøje bliver lagt ud i skoven, da hun endnu er en baby. Dag - Tordens mor, bliver nu Skræks og føjer ham for at skåne og beskytte sin søn.

Således begynder historien om Torden. Han er nu omkring de ti år og ved at blive en habil jæger, omend han mangler erfaring. Skræk husere stadig deres boplads, og en dag ser Torden rødt. Desværre er han endnu ikke noget match for Skræk og må tage flugten. Han skaber sin egen boplads og nærer et strækt håb og ønske om at befri sin mor.

Han får selskab af en lille pige ved navn Trøst, da han reder hende fra et par ulve. De to slår sig sammen på bopladsen, og langsomt bliver Torden en bedre jæger. Trøst har forbindelse til den landsby, som forviste hende og takket være denne forbindelse får de nu ild på deres boplads SolØ.

Men ikke så langt ude i fremtiden lurer opgøret med Skræk, og langsomt går det op for Torden, at Trøst måske ikke er en fremmet, omend kun hans mor kan give svaret på dette spørgsmål. Men da han endelig kan tage afsted for at hente Dag, er hun stukket af med Skræk i hælene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar