Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 30. marts 2012

De fem ringes bog af Miyamoto Musashi

De fem ringes bog
af
Miyamoto Musashi

En samurais vejledning i strategi på alle livets områderDe fem ringes bog blev skrevet i år 1645, hvor Miyamoto Musashi som 60 årige satte sig ned for at nedfælde sin livsmåde, en måde at leve på for samuraier i alle livets aspekter. Bogen er skrevet til hans elev Terao Magonojó.

Han lever efter strategiens vej, og det er ligeledes denne vej, som han underviser i på sin skole. Bogen er opdelt i kapitler, som er opkaldt efter elementerne. Den starter med Jordens bog, vandets bog, ildens bog, vindens bog og tomhedens bog.

Der er ligeledes et kapitel om Miyamoto Musashi, Zen og Miyamoto Musashi, samt Haiku og  Miyamoto Musashi.

Bogen skal i mine øjne ses som en filosofisk tekst, og den er ikke læst i løbet af nogle timer, selvom den er lille af størrelse. Det som facinere mig mest, er de præcise gengivelser af bevægelser, som en samurai skal kende og kunne.
eks. blev jeg meget facineret af at læse om Yin og Yang fødder.

"På stragtegiens vej er yin-yangfoden vigtig. Yin-yangfoden betyder ikke, at man blot bevæger en fod. I yin-yangfoden bevæger man begge fødder højre-venstre og højre-venstre, når man hugger, trækker sig tilbage eller parerer. Man skal ikke kun bevæge den ene fod hele tiden. Man skal undersøge det grundigt." (citat fra bogen)

Nu skrev jeg, at jeg ville sætte bogen under filosofi, men det er en krigers bog, skrevet af en kriger til en anden. Det må man ikke glemme, især ikke når man læser kapitler, hvor der helt naturligt tales om at hugge folk ned. Jeg blev facineret af beskrivelserne af, hvordan man fører og holder sværdet. Irriteret over de mange afsluttende sætninger, som:
-  Man skal undersøge det grundigt.
- Lær det grundigt.
- Overvej dette grundigt.
Men tilsidst forstod jeg, at det måske skal ses som en måde at afslutte hver vers på.
                                                                 
Navnene på de små kapitler er ligeledes vældig inspirerende: At flytte skygge, Om hug og ikke-hug, Om den kortarmede abes krop, lak og lim-kroppen samt flere af samme slags.

Det er en bog, som jeg varmt kan anbefale, men læs den i bidder og tænk over tingene, så er det en bog, som giver en meget overvejelse omkring ens liv, og det er også en bog, som fører en tilbage i tiden. Tilbage til dengang hvor sværdet og dine egne færdigheder var det, som sikrede overlevelse.

Jeg har lånt denne bog på biblioteket og står til at betale bødepenge, men den har været det værd og skal helt sikkert anskaffes, så den kan få en fast plads i mit bibliotek.


Vil du vide mere om Miyamoto Musashi, så er her diverse links, som kan give yderligere information:

Dette er nok det bedste link efter min mening :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar