Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

fredag den 14. oktober 2011

Krigerprinsessen 1-7 af Josefine Ottesen

 
Krigerprinsessen 1-3
af
Josefine Ottesen

Udgivet af Alrune.
Købt i Føtex

I starten af bogen møder vi de to vigtigste personer, nemlig Alvilda og Gro. Alvilda er vikingeprinsesse, og Gro er hendes terne, hvilket er et fint ord for selskabsdame. De er begge fanget i en fint tårn af kobber, udenfor rumstere der en lindorm.

Det er Alvildas forældre, der har bygget tårnet og fanget lindormen, som nu vogter over dem begge. Den, som kan dræbe lindormen, og befri Alvilda, får hende som brud. Alvilda er dog ved at miste håbet. Alle de unge mænd, som kæmper mod ormen, dør, mens hun må stå i tårnvinduet og se dem blive dræbt af ormen. Rundt på hegnet hænger hovederne fra dem, som det er gået galt for.

En dag får Alvildas forældre besøg af to skjoldmøer, både Alvilda og Gro bliver inviteret ned i fruerstuerne for at møde dem. Det har gæsterne bedt om, og det ville give Alvildsa forældre et dårligt ry, hvis de nægtede. Visna og Bjørk er store og stærke. De ligner ikke kvinder, men Gro og Alvilda ville gøre meget for at kunne tage med dem, og selv blive skjoldmøer.

Ved nattetid kræver Visna at ligge ved siden af husets datter, da hun er af høj byrd. Det viser sig, at Visna i virkeligheden hedder Alf, og at han er kommet for at kæmoe mod lindormen. Han ville dog først vide, om Alvilda var værd at dø for.
Bjørk er også en mand, og hedder i virkeligheden Borkar.

Alf klarer at dræbe lindormen, men opgiver sit krav på Alvilda, da han skal giftes med en prinsesse, der kan give ham et kongerige i medgift. Alvilda har to brødre, som har krav på hendes fars rige. Sandheden er dog svær at finde ud af. Alf har forladt hende, og hendes forældre synes, at det er for dyrt at gifte deres datter væk. Alvilda har fået nok. Lindormen er død, så intet holder hende i tårnet. Sammen med Gro, tager Alvilda hendes brødres våben, et par heste, og stikker af.

Den første person de møder, er en gammel kvinde. De to piger prøver at være farlige, men den ældre kvinde slår dem begge i jorden. Det viser sig, at hun er Gros mormor, og tidligere skjolmø. hun indvilgere i at undervise de to piger, og det bliver hård træning.

Brynhild er en gammel kvinde, og da hendes tid er inde, giver hun Alvilda en ring med en mat blå sten i. Hun beder dem om at opsøge Dronning Rusla, som er skjoldmøernes dronning.


Krigerprinsessen 4-7
af
Josefine Ottesen
Dronning Rusla er død, og har overladt tronen til Alvilda. Bera fra Ruslas hird mener noget andet, og ved hjælp af magi tager hun tronen. Alvilda bliver dømt til døden.

Svea befrier Alvilda, som må løbe alt, hvad hun kan for at slippe væk. Svea møder hende med sit skib, og de skjoldmøer, som ikke vil være under medlemmer af Beras hird. De svæger alle troskab til Alvilda.

Nu begynder det ene plynringstog efter det andet. Overalt vinder skjoldmøerne, mens Alvilda bliver dygtigere og bedre til at kæmpe. Snart kan hun udfordre Bera. Gro opdager sine ukendte krafter. Hun har evnerne for magi.
Snart finder hun også en lærer, og med Gros voksende kræfter, kan Alvilda virkelig udfordre Bera. Hvis Bera bruger magi, så må Alvilda også. Kærligheden spøger dog i begge pigers hjerter. Alvilda kan ikke glemme Alf, og at han svigtede hende. Sandheden går dog først op for hende, da hun møder ham igen.

Men nu træder et andet problem ind på scenen. Skjoldmøernes dronning har ikke en mand. Kan hun forlade Alf, netop som de har fundet hinanden?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar