Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

søndag den 23. oktober 2011

Kare - First love 1-10 af Kaho Miyasaka (manga)

 
Kare - first love 1-10
af
Kaho Miyasaka

Købt i Bog og ide på dansk, men læses på traditionel japansk vis.

Kan nu købes hos saxo.com, men på engelsk.Karin er den nørdede pige med rottehaler og briller. Hun går på Seika pigeskole, som har et godt ry. Faktisk er hun lidt overrasket over, at hun klarede optagelsesprøven. Ved siden af Seika-pigeskole ligger Takashiro gymnasiet, som er en drengeskole.

I skolebussen om morgen møder Karin Kiriya. Det er en meget uheldig scene, men Karin taber sin bog, og Kiriya kommer til at løfte op i hendes skørt, da han vil give hende den. Super pinligt, især da Karin stikker ham en lussing.

Yuka er Karins veninde, men dog kun, når det passer Yuka. Karin vil gerne sige fra, men hendes mod findes kun i hendes tanker. Hun gør ikke alvor af det, og det gør det let for Yuka at udnytte hende. Kiriya venter på Karin udenfor skolen, for at give hende den bog, som hun tabte. Det bliver virkelig pinligt, men Yuka bliver meget interesseret i Kiriya, som ser godt ud. De går på café, men Karin dukker op i skoleuniform, og det går ikke i Japan, så Kiriya køber tøj til hende.

Kiriya og Karins forhold udvikler sig, og Kiriya er på mange måder helt utrolig. Yuka er dog jalou. Hun ødelægger Karins mobil ved at smide den udfra et vindue, får de andre piger til at gå imod hende, og sender manipulerede fotos rundt.

Nanri griber ind, og siger fra på Karins vegne, og langsomt bliver de to veninder, selvom Nanri har den modsatte personlighed af Karin.

Kiriya, Karin, Nanri, Toru og Hiromu bliver nu en gruppe, der går sammen. Karin vænner sig langsomt til at være i et forhold, men først er Karins forældre imod det, og dernæst volder Kiriyas forældre, samt hans brors enke problemer for parret. 

Kiriyas forældre ejer et stort firma, og efter at Kiriyas bror druknede i en dykkerulykke, er Kiriya nu arvingen.

Kiriya vil hellere tage billeder og blive proffesionel fotograf, så han kæmper mod sine forældre. Langsomt komme hans svigerinde over på parrets side, men som andre par skal de finde hinanden, og hinandens værdier. Det seksuelle kommer også i spil, som det gør hos alle par.


Det er dog ikke ponografi på nogen måde, men blot vist på alm. japansk vis, hvo det seksuelle spiller en naturlig rolle, mens det ofte undlades eller overspilles i vestlige tegneserier, og det er en skam. Jeg blev tiltrukket af serien, fordi den er så ærlig omkring par-forhold og deres opbygning og besværligheder. Samtidig med at vi følger Karin og hendes forsøg på at finde ud af, hvad hun ønsker sig af livet, og hvordan hun opnår det. En serie, som jeg kan varmt anbefale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar