Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 6. oktober 2014

Troløs af Christian J. D. Dirksen


Udgivet af forlaget Genspejling
Udgivet i denne serie er:
1. ID - lånt identitet.
2. Faren.
3. Hovedløst.
4. Troløs
5. Kvit - som udkommer i løbet af december.

Handling:

 Vera er sygemeldt efter den skudepisode, som skete i Hovedløst, hvor Mikkel blev hårdt såret. Fortiden og skyldfølelse har fået Vera til at bure sig inde i det hus og hjem, hun arvede efter sin mor. Desværre har verden en tendens til at bryde igennem, selv når den føles mest uvelkommen.

Dette sker i form af Cecilie, som er Mikkels nye partner. Hun banker på og nærmest tvinger Vera til at komme til firmafest.

Der er nu lagt op til en trekantstango af dimensioner. Cecilie lægger ikke skjul på, at hun gerne vil have Mikkel. Vera er ubeslutsom, men stærkt tiltrukket af Mikkel, der kæmper en kamp for at Vera ikke skal flygte fra ham. Samtidig har vi en række andre farverige personer med til festen, bl. a. den heroinsniffende Veronica, der ligeledes har gang i sit eget trekantsdrama.

Det virkelige drama opstår dog, da Veronica findes død i parken over for det sted, hvor firmafesten holdes. Hvem er den skyldige. En efterforskning bliver sat i værk i en sag, hvor hele "Bjørnebanden" plus deres pårørende er mistænkte. Sagen bliver endnu mere suspekt, da der måske er tale om en slags korsfæstelse.

Vera flygter, Mikkel følger med og Cecilie prøver på sin egen måde at skabe mistanker og splid. Veras nabo Mathilde lokker hende med ud i skoven, ud til Thea, som bærer på sin egen historie om en mystisk sekt og et ældgammelt ritual. Imens knokler "Bjørnebanden" med at opklare et mord på en af deres egne.


Min mening:

Historien fortælles af skiftevis Cecilie og Vera. Jeg må tilstå, at jeg det meste af tiden sad og krummede tæer af bar arrigskab. Vera, der på den ene side vil og ikke vil. Cecilie, der gør, hvad hun kan for at ødelægge et spirende forhold med løse ord og plantning af mistanker. Jeg får lyst til at tage begge kvinder i skole og fortælle dem et par ting eller to. Mikkel har før været min favorit, og selvom hans stemme kun høres gennem de to kvinder, så har han stadig min sympati.

Okay, han mangler lidt situationsfornemmelse og evnen til at sætte grænser (især overfor Cecilie) er måske ikke så stærk, men det må også være en jungle for en stærk intellektuel mand, hvor den sociale intelligens har et par mangler. Især når man er oppe mod to kvinder, hvor den ene er meget direkte, men spiller spillet på en rimelig beskidt måde, mens den anden siger et fysisk og føler noget helt andet psykisk - ja så kan man da kun blive forvirret.
Så det meste af tiden sad jeg faktisk og læste en bog, som gjorde mig godt og grundigt gal - hvilket siger noget om forfatterens evne til at få sine personer til at fremstå som virkelige mennesker.

Mordet på Veronica rummer også sin egen mystik, men det kommer desværre til at træde i baggrunden for tangojalousi dramaet, og det er lidt en skam. Vi kommer indimellem lidt for langt væk fra mordet og lidt rigeligt ind i trekantsdramaet.
En anden dimension af historien er Theas. Hun er en biperson, men en stærk en af slagsen. Hendes fortid rummer en del af nøglen til mordgåden, og mens hun fortæller Vera sin livshistorie og filosofi, så indfanges man. De mystiske forladte ruiner og det ældgamle ritual lokker mig uden problemer ind i en verden, der eksisterede for lang tid siden. Den slags fortællinger kan jeg simpelthen ikke modstå.
Så dette er endnu en yderst anbefalelsesværdig historie om "Bjørnebanden." Mit eneste kritikpunkt er at mordet træder for meget i baggrunden for trekantsdramaet.

Tidligere anmeldt af samme forfatter her på bloggen:
Hvis du vil vide mere om forfatter Christian J. D. Dirksen, så har han været så venlig at svare på en række forfatterspørgsmål her; http://www.xanadues-imagination.mono.net/christian-j-d-dirksen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar