Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 27. oktober 2014

Forfatterord til forfatterspirer
Del af forfatterserien
Interveiwbog af Ane-Marie Kjeldbjerg
Udgivet af forlaget Jansson

Denne bog har jeg gået og ventet længe på og det er ikke kun, fordi jeg har leveret et af interviewene til den. Jeg blev virkelig beæret, da Ane-Marie spurgte, om jeg ville svare på nogle forfatterspørgsmål og på sin vis repræsentere den debuterende forfatter i samlingen. De stærke følelser kom frem, da jeg så, hvem de andre forfattere var. Det var lige pludselig en række imponerende, seriøse, stærke og velkendte forfattere, mit interview kom i selskab med.

En anden grund til at jeg gik og ventede med længsel på udgivelsen er, at jeg er en nørd, når det kommer til alt det, som foregår i den skrivende verden. At være forfatter og forfatterspirer er på sin vis en lidt ensom affære, i hvert fald, når det kommer til den skrivende og fortællende del. Samtidig er vi så forskellige i vores måde at skrive på, at det altid er fascinerende at høre, hvordan andre griber skriveprocessen an. I denne bog har Ane-Marie Kjeldbjerg samlet 10 forfatterinterviews, samtidig med, at hun gør op med de myter, som ivrigt florere blandt forfatterspirer.

Indholdsfortegnelse:

- 6 nedslående eller forvirrende myter, der florere blandt spirende forfattere (og deres pårørende) - og sandheden.

- Succesfulde Steen Langstrup; Jeg var ved at give op mange gange.

- Anita Lillevang, krimiforfatter og journalist: Stakkels Jussi!

- Brian P. Ørnbøl, snedker i ´93, cand.mag i ´03, forfatter i ´08: Det er lige foran næsen på dig.

- Kim Leine, modtager af Nordisk Råds Litteraturpris: Lort kan smides ud.

- Michael Næsted Nielsen, biologen, der blev fuldtidsforfatter: Skriv og vær tålmodig.

- Lene D. Møller, debutant fra 2013: Hvis jeg ikke skriver, har jeg det, som om jeg er ved at blive kvalt.

- Dorte Hummelshøj Jakobsen - selvudgiver i fleksjob som forfatter.

- Reinhard Klahn, cand.merc. og forfatter: Sørg for at få omtale.

- Hans Schmidt Petersen, dansk-tysk prisbelønnet forfatter i Berlin: Lad være med det pis!

- Per Lau Jensen - debutant som 55 årig efter 20 års overspringshandlinger.

- Opsummering af de ti forfatteres råd til forfatterspirer.

- Før du indsender dit manuskript - og efter. Redaktørens 5 råd.

- 3 myter, som kan slå en forfatterspire ud - og sandheden.

- Meget kort efterord.


Jeg har nu læst bogen og må sige, at Ane-Marie har gjort et godt stykke arbejde. De ti interviews fortæller om 10 forskellige måder at være forfatter på. Jeg er personligt selv stødt på mange af myterne og blevet advaret mod at trodse dem. Advarslerne førte dog til det modsatte resultat, nemlig at jeg trodsede dem i stor stil. Dette er en bog, som er yderst relevant for enhver, der gerne vil slå ind på forfattervejen. Dels viser bogens interviews, hvor forskellige forfattere er, både af personlighed og i deres måde at gå til deres historier på. Dels gør bogen op med alle myterne og kommer med en række gode råd til de spirende forfattere. Men det er også en bog, som kan læses af dem, der gerne vil have et ærligt indblik i, hvordan forfatterne oplever deres erhverv.

Forfatterord til forfatterspirer kan købes hos de felste ebogsforhandlere;

http://www.saxo.com/dk/forfatterord-til-forfatterspirer_ane-marie-kjeldberg_epub_9788799558186
og
http://gopubli.sh/editions/baaefcbce0e3f0cd

Find den bedste pris via bogrobotten
http://www.bogrobotten.dk/bogpriser/forfatterord-til-forfatterspirer-e-bog?q=9788799558186#merchants

Samt lånes på E-reolen: 
https://ereolen.dk/ting/object/150028%3A51372476/query%3Aforfatterord%3Bentry%3A1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar