Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

tirsdag den 4. november 2014

Forfatterinterview med Lone Isabelle Wittendorff


Navn: Lone Isabelle Wittendorff (f.1962)

Baggrund: er bl.a. uddannet psykoterapeut og har arbejdet med kvindepsykologi og selvudvikling siden 1999.

Forfatterskab: Jeg skriver om kvinder, der er uforløste. Som ikke lever det liv, de går og drømmer om. Derfor skubber jeg dem ud i situationer, der tvinger dem til at gøre op med det, der begrænser dem. Historierne er krydret med spænding, humor og erotik.

Bøger: ’Den man mindst venter’ (2014), udgivet på Yum Me Books, eget forlag.

Bog 2, selvstændig fortsættelse, er under udarbejdelse.

Hjemmeside: www.yumme.dk

Gratis læseprøve på: www.yumme.dk/boeger


Hvordan redigerer du dine historier:

Jeg redigerer selv, mens jeg skriver, og efter hele manus er færdigt. Når jeg er nogenlunde tilfreds, sender jeg det til redaktør Heidi Korsgaard fra Skriveværkstedet. Min første bog var til redigering hos hende to gange. Det var meget lærerigt.

Hvornår begyndte du at skrive?
Jeg skrev historier allerede som barn, men lagde det på hylden, da jeg blev teenager. Fandt fornylig en ungdomsroman, jeg startede på, da jeg var 15. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg kunne lide at skrive.

Omgivelsernes reaktion:
Alle, der kender mig, støtter og muntrer op. De synes, at det er så stort, at jeg gør noget ved mine skriverier. Det inspirerer også mange af dem, jeg taler med. De får selv lyst til også at forfølge deres egne kreative drømme. Det er skønt.

Mine arbejdsrutiner:
Da jeg skrev min første roman, havde jeg fuldtidsarbejde. Jeg skrev om aftenen og i weekenden, når jeg følte mig inspireret og det passede ind. Jeg var ikke så struktureret, og derfor tog det mig også et par år at få den færdig. Nu skriver jeg på nummer 2 og skriveprocessen er her noget mere struktureret. Jeg skriver bedst, når jeg er klar i hovedet. Det er typisk fra morgenstunden. Og helst i mindst 4 timer af gangen. Når først jeg bliver grebet, er det nemlig svært at slutte igen.

Skriver du fra start til slut?
Ikke kun. Jeg arbejder hele tiden på den fortløbende historie, men der dukker scener op i mit hoved, som jeg endnu ikke ved, hvor passer ind. Dem fælder jeg ned, og så lige pludselig passer de naturligt ind i historien. For mig flyder skriveriet bedre på den måde, og jeg oplever sjældent, at jeg går helt i stå for ideer.

Da min første bog kom på gaden
Den var 5 år undervejs, så det var stort. Da jeg så den stå i vinduet hos Bog & Ide i Ringsted tænkte jeg ’Nu er du rigtig forfatter’. Jeg var stolt, glad og havde kriller i maven. Det er så spændende at se, hvad der sker med ens ’baby’, når man giver slip og sender den alene ud i den store vide bogverden.

God råd, hjælp og støtte på vejen
Helt fra begyndelsen har jeg fået sparring fra redaktør, Heidi Korsgaard, fra Skriveværkstedet. Jeg har set det som en læreproces at få feedback af en professionel. Har også deltaget i flere skriveworkshops.

Arbejdssted
Jeg kan skrive mange steder. Når jeg først forsvinder ind i det fiktive univers, så glemmer jeg tid og sted. Hjemme skriver jeg allerhelst i mit køkkenalrum, hvor der er lyst og med udkig over markerne.

Bøger, der handler om at skrive
Jeg har læst nogle stykker, som har været super brugbare. En var meget skriveteknisk, en anden handlede mere om de indre processer, der går i gang, når man kaster sig ud i skriveriet.

Personerne i mine bøger
Udspringer inde fra mig. På en måde er de alle delpersonligheder af mig selv. Jeg har en snert af det, de også tumler med. Derfor er det at skrive også en form for personlig udvikling for mig. Jeg mærker tydeligt, at de lever inde i mig, og jeg ser dem for mig og de omgivelser, de færdes i.

Inspiration, research
Jeg bruger Google meget. Jeg researcher ikke, før jeg går i gang med en bog, men undervejs i skriveprocessen, efterhånden som historien folder sig ud. I bog 2 får jeg brug for at opsøge bl.a. et krisecenter for voldsramte kvinder. I bog 1 researchede jeg ikke specielt meget, andet end via nettet.

Noter
Jeg bruger min iPhone, min tablet, kuverter og andet papir – det,der er inde for rækkevide, når noget dukker op. Det kan være sætninger, dialoger, scener, sjove ord eller ideer til plottet, der pludselig dukker op … ofte mens jeg er i gang med at lave mad.

Udgivelsesvej
Mens jeg skrev på bog 1, blev jeg afklaret omkring, at jeg ville udgive på eget forlag. Jeg har været selvstændig i 14 år og tror, at  det ville være svært for mig at komme ind på et forlag, hvor andre skal bestemme over mit arbejde. Du skal alligevel selv bruge tid og ressourcer på at promovere dit forfatterskab og din bog, og så får du kun en lille procentdel af salget, hvis du er tilknyttet et forlag. Så det handler både om kreativ frihed samt økonomisk afkast.

Bøger, jeg selv læser
Jeg læser ikke så meget, som jeg gerne ville. Ofte læser jeg bøger om personlig udvikling, fordi jeg her henter stor inspiration til at optimere min egen måde at være i verden på. En god spændingsroman med et psykologisk tvist elsker jeg også. Det griber mig at komme tættere på personerne og det, der driver dem.

Yndlingsbog
Må altså være ’Se på mig’ af Kirsten Hamman. Du er inde i hovederne på de to hovedpersoner, og hold nu op, hvor er der meget af deres tankespind og facademønstre, som jeg kender fra mig selv. Den er også et skønt spejl på, hvordan vi kvinder komplicerer tingene for os selv. Den er skrevet med humor og indlevelse i den menneskelige psyke. Jeg var super underholdt, grinede og græmmede mig over mig selv undervejs. Herligt.


*****
Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget interesseret i, hvordan andre forfattere arbejder og planlægger deres skrivetid. Jeg vil derfor sige mange tak til Lone, fordi hun ville stille op og svare på alle mine spørgsmål. Det sætter jeg virkelig pris på.

Hvis du er interesseret i at læse flere forfatterinterviews, så har jeg samlet en række på min hjemmeside, hvor jeg selvfølgelig også har lagt Lones interview ind. Linket er her;

Ingen kommentarer:

Send en kommentar