Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 29. september 2014

Blogindlæg fra den skrivende verden

Endnu engang har jeg fået læst en del blogindlæg omkring det at skrive. Jeg bliver altid fascineret af at læse om andre forfatteres tanker og ideer.

I dette oplæg har selvudgiveren Scott Bury skrevet om sin måde at redigere på. Et meget vigtigt aspekt af en forfatters liv. Den sjove del er ofte at skrive selve historien - også populært kaldet; First draft. Den mindre sjove del er der, hvor forfatteren skal finde sin værktøjskasse frem og begynde på redigeringen. Det handler om plothuller, dårlige og stopfyldte sætninger, slåfejl, stavefejl, kapitelnumre (ja, det lyder utroligt, men mange - herunder jeg selv - springer fkatisk et kapitelnummer eller to over, uden at opdage det), korrekturlæsning og i det hele taget at få den røde tråd med igennem hele historien. Indlægget er ikke det bedste omkring redigering, men han har flere gode points, som eksempelvis det stykke, der er citeret her.
Citat; "One common problem is what I call “overstuffed sentences”: sentences that try to cram together too many ideas. You can spot them easily because they are long and have a lot of clauses introduced by “because,” “and,” “which” or “but.” Break them up. Every sentence is a SINGLE complete thought."


Jeg er vild med Rosen Trevithick´s artikler omkring, hvordan man IKKE gør som selvudgiver. Denne gang kommer hun ind på emnet omkring de såkaldte eksperter, og hvordan man bør undgå at falde i den grøft, før man har erfaring på bagen. Altid en god ting at have i baghovedet.
I tillægget fortæller Lucas Bale om det at springe ud som selvudgiver og hvilke erfaringer, han har gjort sig. Han kommer også ind på, at man som selvudgiver har alle kasketterne på, og det kan være lidt af en udfordring.


Ebøger er forholdsvis lette at kopiere. Jeg kender bl.a. flere selvudgivere, som har opdaget, at deres bøger blev solgt på sider, hvor de ikke havde sat dem til salg. Spørgsmålet er så, hvad man gør ved det? Laver man et vandmærke i sine ebøger og er det overhovedet bøvlet værd? Der var også en diskussion i gang på Newpub omkring emnet. Sjovt nok kom debattråden ind på mange af de emner, som også er markeret i denne blogpost.


Apps bliver stadig mere og mere populært at bruge. Vidste du, at der rent faktisk også findes apps, som er skabt til forfattere? Det første blogindlæg er på engelsk og kommer ind på 6 apps, du kan tjekke og se, om de er noget for dig. Det andet indlæg af Ane-Marie Kjeldbjerg er på dansk og nævner nogle af de samme, men der er også forskelle.


og


Denne side er på engelsk og omhandler trafik på de sociale medier, hvor de fleste af os har en eller flere steder, hvor vi regelmæssigt skriver, liker eller blogger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg gerne tjekker besøgstallet på min blog. Læser ivrigt statistikken på min hjemmeside. Men måske tror jeg for meget på disse ting.
Jeg har endnu ikke nået at læse alt på denne hjemmeside, men jeg tror faktisk, at det skal jeg prioritere at få gjort. Måske behøver man slet ikke så meget trafik på ens sider, som vi ellers har gået og bildt os selv ind.


Ordlaboratoriet er en blog, som jeg regelmæssigt følger. Her tager Anja hul på et emne, som de fleste forfattere kender alt for godt. Hvad dælen gør man, når man er gået i stå. Når ordene ikke vil komme, historien og hovedpersonerne ikke vil samarbejde? Første indlæg handler om frustrationen.


Andet indlæg handler om løsningen. Nogle gange kræver det blot tid og knap så meget fokusering.


Hvad gør man, når man igennem længere tid har været en af de forfattere, som har levet højt på forlagenes gunst, men pludselig vender alle ryggen til en? Eileen Goudge fortæller her om sit skift fra forlagsudgivet til selvudgivet og de ar, hun fik af at gå den vej.


Et spændende indlæg fra forfatter og Selvudgiver Nis Jakob. Han har gjort sig nogle tanker om den brydningstid, som bogbranchen lige nu befinder sig i. Stilen er holdt skarp, kort og direkte, men ikke dømmende eller skrevet i et forsøg på at gøre krav på sandheden og det gør indlægget yderst læseværdigt.


Det sidste indlæg er fra Selvudgiver Nat Russo, som jeg også har referet til før. Jeg er selv kun lige begyndt på det med hashtags og er absolut ikke ekspert. Så da jeg stødte på et skrivetip fra Nat Russo faldt jeg selvfølgelig i med begge ben. Det kom der en sjov dialog ud af mellem os på twitter. Derfor synes jeg også, at I skulle have dette indlæg med. Jeg var ikke den eneste, som faldt i, dog reagerede jeg stille og roligt, hvilket en del andre ikke gjorde. Så husk at læse hashtagget, før du reagere ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar