Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 11. september 2014

Blogindlæg fra den skrivende verden

Så er det tid til endnu et blogindlæg omkring alle de blogpost, som jeg har læst, kigget igennem og fundet interessante siden sidst.

I første omgang kommer jeg ind på et emne, som de fleste forfattere har det svært ved, dårlige anmeldelser! Jeg er både forfatterinde og anmelder, så jeg ser sagen fra begge sider. Alligevel gjorde det pokkers ondt, da de første negative kommentarer faldt ned omkring min egen bog. Da jeg fik lektørudtalelsen, var jeg ved at fare op i det røde felt og så kun ukonstruktiv meningsløs kritik. Jeg havde lyst til at indgive en officiel klage, skrive et vredt brev til lektøren, lave en artikel omkring håbløse lektører på min hjemmeside osv.

Heldigvis gjorde jeg ingen af disse ting. I stedet vendte jeg mig mod mit forfatternetværk og det blev til nogle lange mails mellem Christian Dirksen (ejer og forfatter af mikroforlaget Genspejling). Jeg ser ham lidt som min mentor i denne forfatterverden og tro mod sin egen facon, fik han mig bragt ned på jorden. Han påpegede både den konstruktive korrekte kritik og fik faktisk også fremtrukket noget af det positive, som jeg slet ikke selv kunne se. Jeg læste hans analytiske gennemgang af lektørudtalelsen igennem flere gange og kom ned på jorden.
Denne lange gennemgang af mit første møde med anmelderverden, set med en forfatterindes øjne, har til formål at komme ind på de første blogindlæg, som jeg har kastet mig over. Nemlig hvordan en forfatter bør opfører sig på de sociale medier og til dårlige anmeldelser.

Det første blogindlæg handler om fænomenet; Trolls. Det er på dansk og super informativt. Hvis man møder en af disse Trolls, så gælder den samme regel - lad være med at fodre dem! Og sund fornuft? Glem det, det bider ikke på disse typer, som er overalt på de sociale medier i håb om at finde nogle at lege med.


 Det er dog ikke kun mig, som kan have denne meget negative reaktion på en dårlig anmeldelse eller lektørudtalelse. Anna Rice havde en lignende oplevelse, men reagerede nok en smule drastisk, må jeg ærligt tilstå. Okay, anmelderen lavede papmache ud af hendes bog - men alligevel. Hun lagde den ind på sin side og bad sine fans om at lægge kommentarer. Det gjorde de så i stor stil.


Hvis jeg skal foreslå en måde at håndtere de sociale medier og anmeldere, så vil jeg anbefale Nat Russo´s metode. Jeg har nævnt hans blog før og gør det gerne igen. Han indlæg er på engelsk, men de er værd at læse.


Nu hvor emnet er ved de sociale medier, så har Ordlaboratoriet bragt et oplæg omkring de sociale medier, hvor forfatter og selvudgiver Anja Christensen slår op med twitter. Hvorfor skulle det være nødvendigt at slå op med et socialt media? Jo, det kan være nødvendigt, hvis man ikke trives med at bruge det og derfor gør det halvhjertet.

Indrømmet, at være på de sociale media tager en del af ens tid, hvis man gerne vil vedligeholde dem. Jeg har selv blog, hjemmeside og twitter, så jeg ved, at det tager tid at lave indlæg, skrive nye artikler til hjemmesiden, få læst bøger til nye anmeldelser, post links på twitter. Faktisk er twitter det media, som jeg er mest begejstret for. De 140 tegn lærer mig en del om at fjerne unødvendige ord og være mere skarp. Samtidig har jeg her kontakt til forfattere og selvudgivere i USA, England, DK og endda Australien. Jeg finder så mange spændende blogindlæg omkring det at skrive - en del af dem er samlet her.

Men når de sociale media tager ens tid, så skal det også være sjovt at være på dem. Det er her Anja har taget et valg, som jeg har stor respekt for.


Nu bevæger jeg mig lidt væk fra emnet omkring de sociale media til et emne, som optager mig lige så meget. Knirke Egede har skrevet bogen -Jungledage-

Hvis du ikke har læst den, så gør det. Den handler om at sælge alt og rejse ud for at bo i junglen. Lyder det skræmmende? Det er det også, men Knirke klarer den. Jeg har hendes bog liggende på mit bord med forfatterindens autograf i. Det er en bog, som jeg glæder mig til at stille på plads i mit bibliotek i det nye hus. Nu har hun skrevet et blogindlæg om tiden efter hun vendte hjem, bogfesten og de nye ting, hun ser frem til. Hun er i den grad et bekendtskab værd, både som Lady Voldemort, Ulveedderkoppe fanger og Vikinge dronning.


En anden forfatterinde, jeg også følger, er krimiforfatter og selvudgiver Gittemie Erikson. Der er virkelig mange måder at skrive på. Gittemie har sin helt egen personlige stil. Hun starter med at se et mord og tager den derfra!


Nu vi er ved det med at skrive. Så har mange forfattere det sådan, at de skriver, fordi de ikke kan lade være. Det er et instinkt, ligesom at trække vejret. Sådan ser jeg i hvert fald selv på det. Hvis jeg ikke skriver, så kan jeg fysisk godt få luft, men det føles i høj grad som om min sjæl er ved at blive kvalt. Det er sådan jeg føler. Her er en forfatter, som har det på en anden måde. Han kan finde på tusind overspringshandlinger i stedet for at skrive. Hans spørgsmål er, om det så også gør ham til en rigtig forfatter?


Mit sidste indlæg handler også om en forfatter, men det er den slags forfatter, som ikke træder frem i rampelyset. Selve navnet på denne forfattertype viser, at de lever et liv i skyggen. Jeg taler selvfølgelig om Ghostwriters.

Dette er en gruppe forfattere, som jeg selv har det rigtig svært ved. Jeg er af den holdning, at når en kendis hyrer en ghostwriter, men så selv griber titlen som forfatter - så bliver jeg gal! De har leveret stoffet til bogen, men det er ikke dem, der har siddet og bygget historien op. De har ikke siddet og udvalgt ordene, sorteret i materialet, fået stykket historien sammen til noget læseværdigt. Det er deres ghostwriter, der har gjort det, altså er han forfatteren. Kendissen er så den, der har leveret stoffet til bogen, men det gør ikke vedkommende til forfatter. Her er et sjældent indblik i en ghostwriters liv, og artiklen er på dansk.


Det var det, som jeg havde fået samlet sammen i denne omgang. Jeg har endda fået lavet et hashtag til disse blogindlæg, som jeg bruger på twitter; #BlogsOmSkrivning

Jeg er ikke særlig teknisk, så for mig er det lidt af en bedrift. Alene at se, at det rent faktisk virker, gjorde mig helt glad i låget ;-)

1 kommentar:

  1. Dine indlæg er altid spændende og vedkommende, Xanadue. Der er aldrig svig eller manipulation at spore, kun afsæt af en brændende forfattersjæl som søger indsigt og udvikling - god til at finde og dele guldkorn.
    Tak. :)

    SvarSlet