Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

søndag den 31. august 2014

Blogindlæg fra den skrivende verden

Jeg finder altid så mange blogpost omkring skrivning på facebook, men især på twitter. Dette udgør en central del af min læsning, fordi jeg altid finder det inspirerende at læse om, hvordan andre griber deres forfatterskab an. Hvilken skriveteknik, de benytter sig af. De gode råd, som de gerne giver videre og deres oplevelse af at være medlemmer af det skrivende folk.
Jeg tænkte, at andre måske kunne have glæde af at læse disse post, som jeg finder rundt omkring, så det bliver en del af min blog fra nu af.

Lene Dybdal er forfatter og var med til børnenes bogdag i Århus. Det har hun skrevet et blogindlæg om, hvor der er suppleret med billeder. Hvis man skal lave en blog omkring sit forfatterskab, så er hun god at lade sig inspirere af. Indlægget er letlæst, der er en konkurrence om hendes nyeste bog - Den sorte Paraply - og billederne er sat flot op. Det er så tydeligt at fornemme hendes glæde over hendes forfatterskab :-)

Don´t drink and write! Vi ved alle, at det ikke er en god ide at drikke og køre bil, men det er åbenbart heller ikke en god ide at drikke og skrive. Interessant post på engelsk.

PrinfoHobro er et firma, som hjælper med både trykning af bøger, men også rådgiver selvudgivere. De laver ofte nogle gode, men lidt korte oplæg på deres blog. Her er en god liste over billedes størrelser til de forskellige sociale medier. Værd at gemme.

Why writers should read - post på engelsk, om hvorfor det er så vigtigt at læse, når man er forfatter eller drømmer om at blive det.

Forfatter i flexjob - Denne artikel er fra en lokal avis om en forfatterinde, jeg kender ganske godt. Hendes mand har stiftet mikroforlaget Candied Crime og ansat Dorte Hummelhøj Jakobsen som forfatter i flexjob. Det er hun formentligt den første i DK til at opleve. Artiklen kan læses på side 35.

Sjusket og underbegavet? Nix, Lucy Kellaway siger pyt med slåfejl i cv'et - ja, det er godt nok titlen, men hun kommer også ind på en meget vigtig pointe. Pointen er, at vores hjerne ser det, som vi tror, at der står. Det er også derfor så mange forfattere har svært ved at læse korrektur på deres egne historier. Derfor bør man også altid hyre eller finde en, som vil læse korrektur, inden man sender noget ud.

Your Editor Thinks He’s Shakespeare

Signs of a problem: manuscripts come back with errors introduced and creative ‘suggestions’.
The symptoms: frustration; disappointment; embarrassment.
Your book needs an edit. You think you’ll cut corners by hiring an English Literature undergrad who’s never done any editing before but swears hiring him will be the best pint of beer you ever spend.
Dette siger vist det meste om dette indlæg - som er ret sjovt og der er flere af samme skuffe - hvis du kigger i højre side ;-)

How do writers find their voices?

The idea that writers can somehow "hear" the voice of their characters is a familiar one, as is the notion that characters seem to write themselves: that the author is merely a kind of conduit for voices that seem to have lives all of their own.
Jeg har aldrig kunnet høre mine hpérs (hpérs = hovedpersoners) stemme. Men jeg har altid haft kunnet fornemme deres personligheder og gået med, når de ville vise mig en scene fra deres liv. Men denne artikel (skønt den er lidt lang og indimellem hård at læse) har alligevel fanget noget, som det kunne være spændende at høre andre forfattere og medlemmer af det skrivende folk om.

Laura Ingalls Wilder memoir reveals truth behind Little House on the Prairie
Rejected by publishers when it was written in the 30s, author's autobiography unveils experiences that informed her children's books.

Jeg fandt dette link på facebook og gik selvfølgelig straks ind på twitter, hvor en anden spurgte Gyldendal, om den ville blive oversat til dansk. Dette var Gyldendal ikke helt afklaret med, hvilket fik mig til at tænke, at det kan jeg slet ikke forstå, at der kunne være tvivl om. Men uanset hvad, så er det en bog, jeg skal have fat i, om jeg så skal læse den på engelsk.


Indie Authors Talk Editors - redaktører er en stor del af bogverden. Mange indies/selvudgivne forfattere bruger betalæsere til at teste deres bøger og plots. Her kommer der en god debat omkring det at hyre en redaktør, når man er selvudgiver. Her er jeg selv splittet. Jeg vil nok hellere have en række personer fra målgruppen til at læse min bog igennem og derved få rollen som betalæsere. En betalæser er en, som kan være konstruktiv kritisk, ikke en som sige ih... og åh... Uanset hvad, så er denne artikel værd at læse og lige tænke et par tanker over.

http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/authors/pw-select/article/63469-indie-authors-talk-editors.html


Selvudgiver - uden pauser er en blog drevet af forfatter og selvudgiver Anja Christensen. Jeg følger hende på facebook, og vi har også dannet facebookgruppen; Selvudgivernetværket sammen. Hun skriver altid nogle tænksomme indlæg. Dette her handler om balancen mellem forfatterlivet og selvudgiverliet, for den kan faktisk være svær at finde.

Are Online Writing Courses Worth It?

Attending classroom sessions of writing courses is not possible for many aspiring writers in today’s busy, multitasking world. This is where the flexibility and convenience of online writing courses come in. These allow writers to squeeze in a session at a suitable day and time, in between their regular writing jobs and other commitments. Here are some things to know about online writing courses to help you decide whether you might want to sign up for one.
Denne blogpost har jeg lige spottet på twitter hertil morgen, så jeg har ikke nået at læse den. Men nu er den sat på min liste over læsning :-)

Behave yourself on social media af den engelske selvudgiver og forfatter Nat Russo.
Hans blog læser jeg altid med stor fornøjelse. Det er tydeligt, at han har en bunke erfaring, som han gerne deler ud af. Her handler det om, hvordan man som forfatter kan skubbe læsere væk, hvis man ikke kan finde ud af at ignorere fænomener som Trolls på de sociale medier. De kan være en hård prøvelse, men de er der, så det er man nødt til at forholde sig til. Her er hans bud på, hvordan man håndtere dem.


Det var alt, hvad jeg havde samlet sammen i denne uge, hvilket siger lidt om, hvor fascineret jeg er af det skrivende folk og dets forfattere. Jeg er lidt af en nørd, når det kommer til den skrivende verden og sluger det meste af det, som jeg kommer i nærheden af ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar