Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 11. juli 2011

Silver surfer - Rekviem (Marvel)

Købt på biblioteket.
Udgivet af Gfloystudio.
Genre: Marvel tegneserie
Sprog: Dansk.

Jeg har altid været fan af Marvel, så da jeg fandt denne tegneserie på det lokale bibliotek, og så at den var til salg, ja så tog det ikke lang tid at beslutte mig for at købe den. Jeg fik den og to andre bøger for 20 kr, så det må siges at være et fund.

Historien starter med et fantastisk billede af Silver surfer, også kendt som Norrin Radd, hvor han står på sit surfboard, og ser udover verdensrummet. Billedet i bogen kan ikke gengives med et fotografi, for i bogen kan man faktisk se penselstrøgene.

 
Silver surfer er ved at dø. I et sidste desparat forsøg opsøger han Reed fra de fantastiske fire, men selv Reed kan ikke stille noget op. Den sølvligende substans, som omgiver Silver surfers krop er ved at gå i opløsning, men denne teknologi er mere avangceret, end noget selv Reed kan klare med sin fantastiske hjerne.

Dette kan lyde meget sørgeligt, og det er det på sin vis også, men der var også steder med latter. Især da tingen skal flytte en tung genstand for Reed. Reed nævner, at den skal stå ved siden af elektropuls-modulations-systemet, og må derefter omformulere sig til, at den skal stå ved siden af den grøntskinnende manskine med de røde blinklys.

Norrin må erkende efter alle Reeds forsøg, at efter hans mange hundrede år som Silver surfer nærmer enden sig for ham. Han flyver afsted for at sige farvel, og støder på Spidderman.

Spidderman er i en slem knibe, hvilket han jo ofte er. Han skulle egentlig kigge på øreringe til MJ, men kommer op at slås med en maskine, hæren har været ved at teste, og det er selvfølgelig gået galt.
Silver surfer hjælper Spidderman, der som sædvanlig fyrer en masse jokes af. Det er jo en del af hans charme, han bliver dog alvorlig, da han opdager de mørke pletter i sølvet, der dækker Silver surfers krop. Sjov er en ting, men nu træder alvorlige emner frem, og det bliver en filosofisk samtale omkring jorden, og dens befolknings ueningheder.

Det er her, de dybe lag i Marvel viser sig. Ved hjælp af enkelte sætninger kommer der mange sandheder frem om vores race.

Mj får sit livs fødselsdagsgave, da hun får lov til at skue ud i verdensrummet, og mærke den kosmiske kraft. Sådan er det nok at være kæreste med Spidderman. Øreringe er simpelthen for simpelt. Silver surfer opfylder endnu et ønske, i fem minutter lader han hele verdens befolkning mærke den kosmiske kraft og fred. Men det koster ham en del af hans kræfter.

Han forlader MJ og Spidderman, og styrer ud i den uendelige verdensrum. Tilbage til sin hjemplanet, som han reddede, da han blev Silver surfer og, Galactus - planetæderens, sendebud. Vejen hjem går dog ikke i en lige linje. Først får han arrangeret en slags fred mellem to racer, der har kæmpet mod hinanden i 50 generationer. Deres våben får ram på ham, men han finder vejen hjem til den kærlighed, som han ofrede så meget for at rede, Shalla-Bal.
Norrin er nu hjemme på den planet, som han blev Silver surfer for at rede. Han er hos den kvinde, som han elsker. Og selv Galactus - planetæderen ankommer. Først for at se, om han kan rede Norrin, men Norrin takker nej. Alt har en ende, og dette er hans.

Marvels historier er ikke præget af tekst, da de flotte billeder taler deres helt eget sprog. Dette er en biblioteksbog, og mange vil sige, at derfor har den næsten ingen værdi, når det kommer til kroner og ører, men jeg ved, at jeg nyder billedernes detaljerigdom, uanset indpakningen. Denne historie har et sørgeligt element over sig, ligesom den har det sjove. Tingens firkantede facon. Spiddermans rappe bemærkninger. Silver Surfer er en figur i Marvels univers, som indfanger mig. Han er lige så mystisk, som Wolverine er vild.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar