Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

tirsdag den 12. juli 2011

Side-saddle af Jane Pryor

Købt på saxo.com.
Udgivet af Threshold picture guides.
Genre: Ridning/damesaddel.
Sprog: Engelsk.
 
Dette hæfte har jeg læst med stor fornøjelse. At læse fag-udtryk på engelsk kan være lidt svært, men dette hæfte er skrevet i et læsevenligt engelsk.
 
Jeg har anmeldt et andet hæfte om damesadel på denne blog, men skulle jeg vælge mellem de to, så ville jeg helt klart vælge dette. det er ikke fyldt emd farverige fotos, men derimod tegninger. Dette hæfte er på ligeledes på 24 sider, men der er lagt mere tekst ind, og her får jeg også oplysninger og gode fif, når det gælder selve ridningen.
 
Eks. oplyser forfatteren, at det er klogt at bruge en fast pisk som repræsentere hjælperne på den modsatte side af, hvor ens ben er placeret i en damesaddel. En alm. pisk er for flagrende, der bliver også angivet en anbefalet længde på pisken/ridestokken.
 
Når det kommer til springning, bliver der også angivet, hvordan man bør ride, og hvilke fejl, der er lette at begå. Det er vist med tegninger, som meget pædagogisk angiver rigtigt og forkert.
 
 
Jeg kan også godt lide de små praktiske oplysninger, som ligger i teksten. eks. hvis man ikke har en hjælper til at hjælpe en op i sadlen, så kan man stige op på normal vis, spænde gjord og derefter sætte sig i den rette stilling.
At gå fra skridt til trav kan være en svær overgang. Her kommer et citat, som også kan bruges til at demonstrere det fine engelsk, som bruges i hæftet. Det er fra nederst side 16.
 
"... The transformation from canter (skridt) to trot (trav) can cause problems: the rider must prepare by making sure the left hip is forward and the right leg is held back. She needs to sit tall and look ahead as the horse moves into the first trot steps, before relaxing into the trot strides. Failing to prepare in this way results in the rider getting trown about or collapsing in the middel."
 

Hæftet kommer også ind på sikkerhed og sadlens opbygning.
 
Det er et hæfte, som giver mange oplysninger om det at ride i damesaddel, men der er ingen tvivl om, at hvis man vil ride det seriøst, så findes der nok større og tykkere bøger, som det er godt at læse, ved siden af undervisning, selvfølglig. Det er også muligt at finde enkelte klip på youtube, hvor man kan se damesadel i praksis. Det er en ret ukendt del af ridesproten i Danmark, men stadig en anerkendt sport i england, hvor de også har deres egne mesterskaber. Jeg har nu anmeldt to hæfter om at ride i damesadel, og begge hæfter slår fast, at der ikke kræves en særlig uddannelse af hesten for at ride i damesadel. Omend begge bøger fraråder en helt ung hest eller en hest med tendens til at stejle. Derudover er sikkerheden altid vigtig. Stigbøjler, som kan gå op og ridehjelm er aldrig en dårlig inverstering.
 
Hvis du gerne vide mere om at ride i damesadel, kan jeg anbefale disse to sider på nettet.
 
Denne hjemmeside er på dansk og endnu under opbygning, men allerede nu er den meget flot og grundig.

Her er den engelske hjemmeside for The side saddle association.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar