Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

søndag den 21. december 2014

Freaks af Anika Eibe


Først og fremmest vil jeg sige tak til Anika Eibe og forlaget Turbine for at sende mig et anmeldereksemplar af Freaks. Jeg har før anmeldt Atalanta af Anika, og den bog kan kun anbefales, så jeg har været meget spændt på at læse Freaks.Handlingen

Bogen er delt op, så vi i de forskellige kapitler følger forskellige personer i bogen og får et indblik i deres oplevelser, tanker og følelser. Historien begynder, da vi bliver præsenteret for Cavendish, som er en kendt læge på St. Barts's hospital i London. Hvad mange af hans kollegaer ikke ved eller vælger at se gennem fingrene med, er hans store passion for deformiteter. Et passion, som er meget tæt på at minde om en besættelse. Han efterspørger både ligrøvere og andre suspekte personer efter objekter med deformiteter.

Den næste person, som træder ind på scenen er krabbedrengen Jack, som af sin far bliver solgt til det omrejsende freakshow Sfondrinnis Storslået Seværdigheder, der ejes af Giovanni. Her skal Jack dele vogn med Whitey, som er albino. Den næste som støder til er Violet. Violets far arbejder som graver på en kirkegård og giver ofte Violet skylden for al elendigheden, især når han har drukket på lønningsdagen. Violet er ganske pæn, men hendes hemmelighed er Rose. Hendes tvillingesøster, som for evigt er bundet til hende gennem en deform klump af en arm og en bunke hår. Violet havner også hos Giovanni, solgt af sin egen far.

Det omrejsende freakshow rejser normalt rundt i England, hvor de ofte får en blandet modtagelse. Især går det helt galt for Jack under hans første optræden, da han møder en meget kristen folkemængde som sit første publikum. Men en ny mulighed åbner sig for Giovanni, da han får nyheden om, at hans meget rige far er død. Lige med et har han både en masse penge, men er også ejer af et stort teater lige midt i 1800 tallets London. Giovanni er ikke sen til at se mulighederne. Men er London parat til et freakshow som Giovannis? Hvilken trussel kommer Cavendish til udgøre mod de intetanende personer, der udstilles som freaks i Sfondrinnis Storslået Seværdigheder?
Min mening

Anika Eibe har gjort det igen. Da jeg først havde taget hul på Freaks, var den virkelig svær at lægge fra mig. Det var lige før, jeg også sad og læste under samtlige måltider.

Det er tydeligt at mærke, hvor meget research der er lagt i denne bog. Man får et billede af et land, som er midt i en splittelse fra det meget kristne til de riges behov for underholdning til lægevidenskabens makabre start. Cavendish er især utrolig grusom at dykke ned i. Hver eneste gang, jeg fik et indblik i hans sind, manglen på følelser og den durkdrevne nysgerrighed, der får ham til at observere fuldstændig koldt, mens to sammenhængende spædbørn dør foran ham. Hans evne til at være fuldstændig ligeglad med de levende og hans egne assistenter, mens han går all in, når det gælder hans samling af mennesker med deformiteter. Livet i freakshowet bliver beskrevet varmt og fyldt med intriger, som opstår hos alle grupper, lige fra kærlighed til rollefordeling og ja - selv sex.

Der er kun en ting ved denne roman, som jeg indimellem blev irriteret over. Jeg har ikke noget imod, at man får indblik i de forskellige sind, men indimellem er der lidt for mange sind indover historien. Men det er kun en lille kritik af en ellers fantastisk historie.

For er du til det historiske og mennesker, der opfører sig som mennesker - med både det gode og det mørke, så kan jeg varmt anbefale Freaks. Det er helt sikkert en af de bøger, som får en permanent plads i mit bibliotek.

Her kommer der et billede af, hvordan billederne af disse freaks kunne have set ud i 1800 tallets London. Billedet er taget af undertegnet i London i 2014.Jeg har tidligere anmeldt Atalanta - I gundindes skygge, som ligeledes har Anika Eibe som forfatter. Linket er her;
Vil du vide mere om Anika Eibe og hendes forfatterskab, så har jeg lagt et interview med hende ud på min hjemmeside;

Ingen kommentarer:

Send en kommentar