Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 11. december 2014

BlogsOmSkrivning


Dette er så sjette gang, jeg skriver et blogindlæg omkring de blogs, jeg finder rundt omkring med gode skriveråd. Denne gang er der også blandet lidt videoer ind i det, men mon ikke det går :-)

I dag kan man oprette mange slags firmaer, hvilket især er interessant for forfattere og måske mest dem, som vælger at selvudgive. Ofte rejser der sig straks et andet spørgsmål, hvordan dælen indberetter man lige dette til skat? En forfatters indtægt betegnes som B-skat, så man skal skrive på, hvor meget man regner med at tjene (super let ikke?) også rette det, når selvopgivelsen kommer. Men husk - tag ikke mine ord for gode varer, husk at spørge skat selv og gerne, så du har det på skrift. Dernæst er det også en god ide at have en særskilt konto til dine forfatterindtægter, så er det let for skat at tjekke, om du har gjort det korrekt og samtidig lettere for dig at bevare et overblik.

Men vil du gerne have mulighed for eks. at trække udgifter og moms fra, men samtidig tjener så lidt, at en revisor er lige i overkanten, så er et IVS selskab måske noget for dig? Der er faktisk lagt nogle rigtig gode videoer ud på nettet, som kan fortælle dig mere om denne mulighed.


Der er også dukket en ny hjemmeside op, som netop omhandler B-indkomst. Den er bestemt værd at tage et kig på.


Det næste indlæg går i en anden retning. Nu er vi jo midt i julen og er der nogle, som kan få os op ad stolen, så er det ofte vores kære slægtninge. For en forfatter er det derfor en oplagt mulighed til at få en indsigt i, hvordan en familie fungere og hvordan det kan være, at moster Anne altid kan få din mor til at blive en rasende furie. Sandheden er, at familien næsten altid ved, hvilke knapper de skal trykke på for at få en bestemt reaktion. Disse stunder kan være guld værd for en forfatter, så iagttag og lær, der er virkelig meget at research at hente her i juletiden.


Tv2 havde åbenbart klaret at få fat i Venstres angrebsmanual. Den har nu cirkuleret rundt på facebook, hvor jeg stødte på den. Den slags er jo simpelthen GUF. Jeg tænker naturligvis i forfatterbaner. Jeg har nemlig gang i en voksen-fantasy historie, men aner intet om politik og hvordan en politiker tænker. Så at få adgang til sådan en manual er jo lige sagen til at give inspiration til, hvordan mine personer kan gribe sagerne an.


Der har været meget snak om at der findes mange copycat bøger derude. Det vil sige bøger, der er skrevet efter en opskrift, som allerede har succes på markedet. Bøger eller rettere deres handling går altså hen og bliver et produkt, der skal presse ned i en handlings-æske, som forlagene ved, kan sælges og derved tjene sig ind igen. Men er det litteratur? Ville du selv (som forfatter) have lyst til at gøre dette mod din egen historie?

Dette er vigtige spørgsmål og denne artikel går i dybden med problematikken.


For nu at blive i det samme emne, så bringer Politiken en artikel om, hvordan det rent faktisk står til med vores litteratur. Det er interessant lige at tænke over.


Igennem tiderne har mange genre blevet ignoreret eller betragtet som useriøse. Ursula Le Guin viser i denne tale, at hun sætter pris på, at hendes genre endelig er ved at opnå den anerkendelse, som den fortjener, både for hende selv og de andre forfattere, der skriver i den. Jeg er selv en stor fan af hendes historier :-)


Nu skifter jeg så helt emne. Har du nogensinde tænkt over, hvordan dit forfatterkontor/hjørne skulle se ud?

Jeg står selv for at få et kontor i det nye år, og du kan tro, at jeg har tænkt over hver eneste detalje. Alene det at se min bogsamling på små 400 bøger stillet flot op på hylder. Jeg har endda købe min forfatterstol, som skal restaureres, valgt farve til den. Min bedste veninde gav mig et teaktræs skrivebord, der trænger til en kærlig hånd, og jeg ved allerede præcis, hvordan det skal se ud. Hvis du selv gerne vil have ideer, så kan jeg anbefale denne artikel :-)


De fleste forfattere oplever, at hvis de bliver interviewet, så tror intervieweren ofte, at bogen er baseret på noget fra forfatterens eget liv. Det er ofte korrekt, at vi forfattere henter inspiration fra vores hovedstol = de ting, vi ved noget om. Men det er alligevel de færreste af os, som direkte putter minder fra vores eget liv ind i historierne. Her er en god artikel, som kigger lidt på denne problematik.


Bogpuls er begyndt at lave nogle spændende forfatterinterviews. I denne omgang er det Kim Leine, som fortæller om sin start, og han er værd at lytte til.


Kan du ikke klare tanken om en mishandlet bog, så bør du springe dette indlæg over. Jeg vil dog sige, at man kan jo bruge en notesbog. Jeg vælger at bringe det, fordi jeg synes, at det er en spændende ide, måske en god julegave?


Mit sidste indlæg er en bøn fra en "ukendt forfatter." Måske er det i år, at du skulle kaste et blik på de bøger, som ikke lige hører til i bestseller kategorien. Dette indlæg er i hvert fald godt.


God jul og godt nytår til alle derude. Håber at I må få en hyggelig tid :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar