Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 4. november 2013

Bogpiloten

At skrive er en krævende affære, og som forfatter kan man ofte komme så tæt på sin tekst, at man ikke kan se fejlene. Det er ligesom med redigering, man kender sin tekst så godt, at man ikke ser selv de mest åbenlyse fejl. Man kender jo sin tekst og ved, hvad der skal stå. Jeg kan eks. åbent erkende, at jeg ikke havde set, at jeg havde sprunget i kapitelnumrene. I min historie gik vi direkte fra kapitel 5 til kapitel 7. Jeg havde redigeret den tekst nok 5 gange, men dette var gået helt forbi min næse. Det er blot et eksempel på, hvordan hjernen kan se det, som den gerne vil se.

En redaktør kan betegnes som en meget velkvalificeret betalæser, der har gjort det til sin levevej at kigge på andres tekster og se fejlene. Både de åbenlyse, som overnævnte, og de mindre åbenlyse. Hvis der eksempelvis er problemer med plottet, men disse problemer kan forfatteren ikke se. Vedkommende kender jo sin historie, både forhistorie, samtlige personer og måske også deres fremtid, efter at historien er afsluttet. Denne viden har læseren ikke, og forfatteren kan derfor risikere at miste læseren undervejs, fordi der kan være for meget, som er indforstået.

Det er her en redaktør kan gøre nytte, og er du forfatterspire, så har du nu muligheden for at blive udtaget til et samarbejde med en redaktør over en af dine tekster.
Jeg blev kontaktet af Solvej Scharling-Todd, som mente at Bogpiloten var en nyhed, som ville have stor interesse for jer, som kommer forbi min blog. Jeg læste om projektet om må indrømme, at det ser yderst spændende ud.

Dette er kopieret fra pressemeddelelsen, da det giver det bedste indblik i, hvordan du kan deltage med din tekst. Det er virkelig en god mulighed for at få professionel sparring og en anden vinkel på din tekst.  

Tilbud om manuskriptrådgivning til forfattere in spe

Har du skrevet en bog, men er du usikker på, om den er parat til udgivelse, så er der snart hjælp at hente.  I Samarbejde med Dansk Forfatterforenings kursusvirksomhed, Plusord, og med støtte fra Statens Kunstråd, udvikler pilotprojektet Bogpiloten muligheden for at tilbyde redaktionel hjælp under skriveprocessen, bl.a. ved at finde en redaktør med den rette baggrund og erfaring til at give dig råd om dit bogudkast.


Lige meget hvor mange bøger man har skrevet og udgivet, er det guld værd, hvis en professionel agerer djævelens advokat over for teksten. En kærlig djævelens advokat. Ros er godt, men konstruerende kritik er bedre! En lidenskabelig, men koldhjernet læsning.”                 – Maria Helleberg


Professionel vejledning og vurdering er en vigtig del af kvalitetssikringen for alle forfattere; også dem, der selv udgiver deres bøger.”  – Karsten Pers, NewPub


Projektet

22 forfattere vil blive udvalgt, som får den første del af deres færdigskrevne bog læst og vurderet konstruktivt. Til slut modtager forfatterne en rapport, som forholder sig til manuskriptets litterære elementer, skrivestil, niveau, genre og originalitet.

Bogpiloten afprøver en ide til manuskriptrådgivning, som er kendt og anvendt med succes i den engelsksprogede verden. Pilotprojektet er igangsat af Solvej Scharling-Todd, som har arbejdet i fire år i London som litterær konsulent for et firma tæt knyttet til forlagsbranchen og selvudgivelses-organisationer. Solvej arbejder sammen med en gruppe fra Dansk Forfatterforening, der rådgiver om manuskripter, og som vurderer, hvilke manuskripter der vil blive antaget til manuskriptrådgivningen.


Kravene til at kunne ansøge:
Dit manuskript skal være fiktion.
Du skal være fyldt 18 år.
Uddraget skal være skrevet på dansk.
Du må ikke tidligere have udgivet en bog hos en kommerciel forlægger.
Du må ikke være medlem af Forfatterforeningen.


Forfattere kan gå på http://plusord.dk/bogpiloten og få information om: hvem der kan søge, hvilke krav der stilles, og hvad forfatterne kan forvente af redaktionsprocessen. Fristen for at indsende manuskripter er den 6. januar 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar