Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 25. juli 2013

Nyt på selvudgiverfronten!

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg i høj grad støtter selvudgivere eller indie authors/writers. Jeg kan godt lide, at folk opretter mikroforlag til egne og måske engang imellem andres udgivelser. Tit bliver selvudgivers bøger anklaget for at være dårligt redigeret og ikke gennembearbejdet nok. Det passer helt sikkert på nogle, men jeg har bestemt også læst bøger udgivet fra velanskrevne forlag, som var elendigt redigeret. Det er derfor en fordom, som ikke kun kan presses ned over hovedet på selvudgivere.

Jeg støtter også selvudgivere, fordi jeg godt kan lide mennesker, der tror på deres eget værk nok til at gå "all in" og tage en chance. Især da jeg hørte en forsidedesigner berette, at han faktisk aldrig talte med forfatteren. Alt samarbejde omkring forside foregik i samarbejde med redaktøren. Det gjorde mig godt nok stum et øjeblik. Jeg har været meget naiv, når det kommer til forlagsverden. Jeg skriver selv og ved, hvor meget hjerteblod og tid der ligger i en historie. Tænk at skulle overdrage både ens rettigheder, forside-design og alt det andet til et forlag! For kun at modtage en lille procentdel af overskuddet fra salget og et par fri-eksempler.
Selvudgiversiden har virkelig fået tag i mig, og nu har denne betagelse fået ny næring.

Foreningen http://www.newpub.dk/ er gået sammen med http://www.arnoldbusck.dk/ for at få selvudgivernes bøger op på hylderne. Samarbejdet er nu kommet så vidt, at der er udstedt en pressemeddelelse. Jeg har kopiret indholdet herind, men nederst vil du kunne finde et link til originalen :-)


Pressemeddelelse                                                                                                            

24. juli 2013

Arnold Busck indgår samarbejde med NewPub

Det danske bogmarked er under forandring. Flere og flere forfattere vælger at udgive deres bøger uden om de etablerede forlag, hvilket har resulteret i en underskov af selvudgivere og mikroforlag. Mange af disse bøger har haft vanskeligt ved at komme ud til læserne. Medierne omtaler sjældent bøgerne, og boghandlerne er tilbageholdende med at købe dem hjem. Det forsøger Arnold Busck i samarbejde med det åbne forfatternetværk NewPub at gøre noget ved.

Indie Books fortjener et større publikum

Med initiativet håber Arnold Busck at åbne læsernes øjne for den underskov af gode bøger, der findes udenfor den etablerede bogbranche. I første omgang åbner kædens Flagship Store i Købmagergade dørene for de nye bøger i en særlig sektion. Overskriften er Indie Books. Begrebet Indie er en forkortelse for det engelske independent og dækker kulturprodukter skabt udenom de etablerede aktører og institutioner i branchen. Indie Music og Indie Movies er allerede etablerede begreber.

”Der er en risiko forbundet med at købe bøger hjem til butikkerne fra selvudgivere og mikroforlag. Det er administrativt tungt at indgå købsaftaler, og håndteringen af enkelttitler i små oplag er ikke noget, vi hidtil har kunnet tjene penge på. Med den nye aftale mellem NewPub og Arnold Busck giver vi de mange gode Indiebøger en chance for at nå et større publikum. Vi slår også et slag for denne type bøger i vores webshop på www.arnoldbusck.dk. Det er vores intention at gøre denne type bøger tilgængelige for de mange læsere, der tør tage en chance og læse noget nyt.” udtaler Helle Busck Fensvig, adm. direktør hos Arnold Busck.

Lancering 2. september

Den nye Indie-sektion åbner 2. september, hvor man hos Arnold Busck i Købmagergade også vil kunne møde nogle af de medvirkende forfattere samt høre mere om selvudgivervirksomhed og livet som uafhængig forfatter.


For yderligere oplysninger kontakt:

Kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen, Arnold Busck på 6037 0407, anp@arnoldbusck.dk

Karsten Pers, NewPub, 40 52 56 01, karsten@forlagetmondo.dk

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, Arnold Busck, 2070 5537, hbf@arnoldbusck.dk
Arnold Busck

Arnold Busck er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck kæden er ejet af Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S, som – udover at drive koncernens forlagsaktiviteter - er moderselskab i en koncern med en samlet omsætning på DKK 419 mio. i regnskabsåret 2011/2012 og med et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 268 personer.
 

1 kommentar:

  1. Dette har også allerede ramt radioen. På dette link kan du høre de to samarbejdspartnere tale om det nye samarbejde og grundlaget for det. Det er ca. 7 minutter inde i indslaget :-)

    http://www.dr.dk/radio/player/ondemand/radioavis/radioavis-17204#!/07:06

    SvarSlet