Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

søndag den 16. juni 2013

Hovedløst af Christian J.D. Dirksen


 
 
Hovedløst af Christian J. D. Dirksen

Bøger i serien; ID - lånt identitet og Faren. Hovedløst er den seneste bog om Bjørn Bruhn og hans "Bjørnebande." Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.
 
Historien starter med Juris besøg hos en lokal prostitueret, Daina. Han er af den type, som pumper jern og har taget lidt steroider som hjælp til at opbygge muskler. Desværre har det en sideeffekt, og da Daina foreslår, at han prøver viagra, slår det klik for ham. Et vældig slagsmål bryder ud mellem de to, men Juri er stærk, pumpet og meget arrig. Det ender med kvælertag og mord.
Litauens kriminalitet er stærkt organiseret, og et mord kan let tiltrække sig uønsket opmærksomhed fra politiet. Juri indser sin fejltagelse og ringer til Vilkas for at få hjælp. Vilkas er nummer to i rangorden, og han sender Juri til Danmark. Vilkas bror driver et fitnesscenter, hvor Juri kan være til hjælp.
I næste kapitel møder vi Susanne (Susse) på en lokal bar. Alkohol hjælper hende til at klare sin tilværelse som rengøringsassistent og sin kroniske sygdom, fibromyalgi. Det er svært at få det hele til at hænge sammen, når de kroniske smerter plager, og kommunen trækker sagen om førtidspension i langdrag. Hun indgår en handel med Juri om at transportere en skulptur af H. C. Andersen frem og tilbage.
Pernille arbejder på politistationen, hvor Bjørn har sin daglige gang. Hun har ikke hørt fra sin søster, siden de skændes, og er nu voldsomt bekymret. Hun inddrager Bjørn i sine bekymringer, og han føler sig endnu engang tvunget til at vælge arbejdet frem for sin kone. Susannes lejlighed er blevet ændret, et gulvtæppe er blevet skiftet, sengen i soveværelset står anderledes, og under et udskiftet gulvbræt sidder en kugle. Sagen tilspidses, da nogen forsøger at dræbe Susanne, mens Bjørn bærer hende op fra kælderen, hvor hun har gemt sig. Det bliver starten på en meget mystisk sag.
Vi møder andre personer. Vera, som har været nede med stress, men nu vender tilbage til arbejdet. Den luskede lektør Kristian Jensen (Kedde), der tjener lidt på sidelinjen ved at sælge anmeldereksemplarer på internetauktioner. Mikkel, der bliver sendt af sted til Haag for at følge op på nogle spor af biometrisk karakter.
Puslespillet bliver langsomt og omhyggeligt lagt, mens kuglerne flyver og indimellem rammer vores helte.
Min mening: Jeg er ikke til krimier, og det oplyste jeg også Dirksen om, da han spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde hans seneste bog i serien om Bjørn og hans Bjørnebande. Jeg har anmeldt en af hans fantasybøger og kan godt lide hans sprog, hvilket blev baggrunden for, at jeg kastede mig ud i at anmelde en genre, som jeg ikke så ofte læser.
I starten var jeg noget perpleks. Jeg mødte alle disse mennesker i persongalleriet. Normalt kan det være lidt svært at holde styr på et forholdsvist stort persongalleri, men her får hver enkelt person plads til at udfolde sig, og med få ord lykkedes det forfatteren at få fortalt, hvem denne person er og en god del af deres baggrund. Jeg blev hurtigt betaget af hver enkelt karakter, mens min undren over hvor de passede ind, i dette puslespil af en kriminalroman, voksede. Jeg blev nysgerrig. Indimellem sur på Bjørn, samtidig med at jeg forstod hans dilemma mellem job og privatliv særdeles godt. Den mystiske stressfyldte Vera og den sludrevorne holdningsfyldte Mikkel. Især Mikkel fik mig til at grine højlydt, mens jeg læste. Hans kommentarer er simpelthen alle tiders.
Jeg blev betaget af den måde, som gåden er stillet op på. Det er virkelig som et puslespil, hvor man langsomt får samlet kanten, men stadig ikke aner noget om, hvilket motiv der rent faktisk vil vise sig, når alle brikkerne er lagt.
Samtidig er personerne så klare og samtidig tørre. Lidt ligesom en fin tør vin, der med sin første tår fortæller alt om sig selv, hvad enten man så vælger at skære ansigt eller tænker mums.
Det her er faktisk en bog, som jeg meget varmt vil anbefale. Jeg skal i hvert fald have fat på de to første bøger i serien, for selvom bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, så er der spørgsmål, som jeg ser frem til at få mere viden om.
 
Jeg har tidligere anmeldt I dragens øje af overnævnte forfatter. Anmeldelsen og det medfølgende  interview kan læses her; http://xanadues-imagination.blogspot.dk/2012/03/i-dragens-je-af-anne-ida-og-christian.html og interviewet kan findes her; http://xanadues-imagination.mono.net/christian-j-d-dirksen
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar