Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 6. marts 2013

Programmer/Apps til at læse e-bøger, samt et lille udpluk af gratis e-bøger

Jeg oplever ofte, at folk tøver med at afprøve e-bøger. De fleste beskriver det med en romantisk trang til at sidde med en bog i skødet og bare læse. Eller at der er noget ved at komme ind i et hjem, hvor der er en hel reol fyldt med fysiske bøger. Man kan ikke udstille e-bøger på samme måde.

Jeg kan kun give dem ret. Jeg savler selv, når jeg ser en fyldt bogreol eller køber bøger i bogbutikken. Men efter at jeg har fået en smart mobil, som mest af alt er en minicomputer, så er jeg blevet glad for e-bøger. Det er især rart i nattevagten, hvor jeg før kunne have 4 bøger med (bare for at have et udvalg), så har jeg nu 9 bøger. De ville fylde og veje noget, formentligt skulle jeg have en kuffert eller stor taske med på arbejde for at have det samme antal. Mobilen er let at finde frem, når jeg står i kø på eks. apoteket, lægens ventesal eller blot venter på bussen. Faktisk er det også smart, hvis jeg har brug for en pause under en fest. Folk ville kigge lidt, hvis selskabstasken er fyldt til randen af en bog, men ingen mistænker min mobil eller at toiletbesøget lige tog lidt længere tid. Det bliver også rart at komme på ferie og ikke skulle pakke en bog med. Jeg tager bare mobilen.
Det er kendt, at nogle får ondt i hovedet af at læse på computer eller mobil. Det er indtil videre ikke hændt for mig. Men bliver dette et problem, så er en e-bogslæser vejen frem. Dens lys er anderledes end en mobil eller computers. Dog skal man være opmærksom på, at hvis man vil købe bøger fra amazon, så har de deres egen e-bogslæser Kindle, som kun virker til amazon. Så selektive er andre e-bogslæsere ikke, men det er lige vigtigt at have med i overvejelserne, når man overvejer et køb. E-bogslæsere er med andre ord ligesom DVDér og regionskoder. Region 1 kan ikke afspilles på en region 2 dvd afspiller. Mon ikke der også snart kommer en universal e-bogslæser, ligesom der gjorde med dvdérne. Det tror jeg.
I dette indlæg har jeg samlet de programmer og apps, som jeg kender til. Der er links til hvert enkelt program, så du selv kan læse videre. Kender du til eller kan anbefale andre programmer, så skriv gerne en kommentar og læg et link.
Jeg har også samlet en række gratis e-bøger, som du ganske frit kan downloade og hermed afprøve programmerne. På den måde behøver du heller ikke at betale for noget, som du føler dig usikker på. Bøgerne spænder vidt, både i genre og længde, så der skulle være noget for enhver smag.
Mange frygter, at e-bøgerne vil overtage og det vil de måske en dag, men jeg tror på, at e-bogen og den fysiske bog vil leve længe i sameksistens. Jeg kan selv godt finde på at købe en e-bog, da denne ofte er billigere end den fysiske. Bliver jeg så helt vild med historien, så kan jeg sagens finde på at investere i den fysiske bog, så den kan stå på hylden. Bliver jeg ikke vild med historien, eller er det en af den slags historier, som jeg nok kun vil læse engang, så har jeg sparet penge.
Jeg håber, at dette blogindlæg har inspireret dig til selv at gå i gang med at afprøve e-bøger. Håber at du finder noget, som du kan lide at læse i det udvalg, som jeg har fået samlet sammen. Dette er selvfølgelig sket med forfatternes godkendelse.

Programmer til at læse E-bøger

Adobe Digital Editions software offers an engaging way to view and manage eBooks and other digital publications. Use it to download and purchase digital content, which can be read both online and offline.
Version 2.0 is an update to the popular Digital Editions 1.7 application. If you’re familiar with the Digital Editions 1.8 Preview we had on Adobe labs, it will look familiar. The primary focus of this release is support for accessibility.
Calibre is a free and open source e-book library management application developed by users of e-books for users of e-books. It has a cornucopia of features divided into main categories
http://calibre-ebook.com/

Jeg bruger selv calibre. Det fungere på følgende måde;
1. Du vælger hvilken form for computer, du vil installere calibre på. For de fleste vil dette være microsoft. Herefter downloader programmet på din computer ved at trykke download
2. Du downloader en e-bog.
3. Når du får e-mailen med e-bogen, så trykker du på den vedhæftede fil eller det link, som står i selve mailen.
4. Du vælger det program, som du vil åbne eller gemme e-bogen i. Hvis ikke Calibre er tilføjet, så er der en knap, som hedder browse. Den trykker du på, løber programmerne igennem indtil du finder calibre, herefter trykker du på programmet og e-bogen vil nu blive åbnet i dit calibre bibliotek.

Jeg har ikke oplevet, at jeg har fået spam fra Calibre, eller at programmet har fungeret dårligt. Tværtimod er det meget let at bruge. Calibre er gratis at hente og bruge.
Jeg kender ikke det øverste program, men det er også gratis, og jeg har fået det anbefalet af nogle stykker, så dette program er jeg også tryg ved. 

Apps til at læse e-bøger på mobilen

Aldiko er den app, som jeg selv bruger. Den fungere godt, når jeg bruger e-reolen eller saxo, men hvis jeg får e-bogen som vedhæftet fil, så kan jeg ikke få den åbnet på mobilen. Det er så her, jeg går ind på computeren og bruger calibre.
E-reolen har lavet en meget fin gennemgang af, hvordan man bruger Aldiko, som er en gratis app.
http://www.youtube.com/watch?v=Shf1QxOJljI&uid=4Bz-FgXg6CzbuiId_QKoNQ&lr=1

Jeg har også selv været denne proces igennem, og eftersom jeg ikke er teknisk anlagt, så tog det lidt tid. Det skal dog siges, at havde jeg været tålmodig og lige set e-reolens videoer færdige, så var det gået langt lettere. Du kan finde det indlæg ved at søge her på bloggen.

Riidr har deres egen app, som også er gratis, og dette er en e-bogsplatform, som ser meget lovende ud. Især virker bagmændene til at have styr på det tekniske.

iBooks is an amazing way to download and read books. iBooks includes the iBookstore, where you can download the latest bestselling books
or your favorite classics – day or night. Browse your library on a beautiful bookshelf, tap a book to open it, flip through pages with a swipe or a tap, and bookmark or add notes to your favorite passages.
Gratis e-bøger af vidt forskellig længde og genre

I hele marts måned kan du downloade romanen Skyggernes Hemmelighed af Mathilde Gram som e-bog ganske gratis.

Skyggernes hemmelighed er en fortælling, der sætter dine illusioner på en prøve.

Angsten og frygten hersker i Bellas verden efter voldtægten. Som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til den angst og frygt, der forfølger hende. Med tiden bliver Bella så virkelighedsfjern, at hun indlægges på en psykiatrisk afdeling, men angsten for konsekvenserne er for overvældende. Bella tvinges længere ind i den indre verden, hvor kærligheden frister, indtil mystiske hændelser begynder at opstå, og virkeligheden indhenter hende. Nu står Bella over for sit livs valg – hvilken verden skal hun vælge?


Nis Jakob har skrevet en saftig og også ret morsom historie om en mands hunger efter et ordentlig knald, og endelige efter et år lykkes det ... Han er taget med sin kone i sommerhus, men det er ikke konen, der lægger an på ham. Egentlig er han den trofaste type, men der kommer et tidspunkt, hvor begæret tager kontrollen ... FRA FORFATTERENS FORORD: Dette er en kortroman, som har været bragt som sommerføljeton i POLITIKEN. Det medførte en masse vrede læsere, der ikke ville finde sig i, at der lå pornografi på morgenbordet, hvor mindreårige kunne falde over det. Fair nok, så denne fortælling er altså ikke til børn og sarte sjæle. Historien handler om Helle og Peter, hvis erotiske forhold er sandet til i barn, jobs og bleskift. Men en tur uden barn tre dage i sommerhus ændrer alt. Udover romanens erotiske sider er den ifølge læsere også ret morsom. Så der er mulighed for både at grine og få liv i de erogene zoner og måske se på sin partner med lidt mere overbærende og glubske øjne.

Her er andre smagsprøver og gratis downloads fra Nis Jakob.
Dorte Hummelshøj Jakobsen har også to af sine historier til gratis downloading.
http://dortehummelshoj.dk/Sted_2/Gratis.html

Lynggården' er en gratis smagsprøve på mine engelske krimier, som ofte er mindre barske og mere humoristiske end de danske. Historien foregår ved vestkysten i Thy, men den blev oprindelig udgivet på engelsk under titlen "Heather Farm". Den er tidligere udgivet på dansk i antologien "De røde sko" (Saxo 2011). Da mine bloglæsere har fået lov at hjælpe mig med forslag, er der desuden et overnaturligt element, noget der ikke er så typisk for mig, men mine amerikanske læsere har taget rigtig godt imod min lille kærlighedshistorie, og så skal danske læsere selvfølgelig også have chancen.
Lynggården er (efter blogejerens vurdering) en romantisk historie med et indlæg af en gammel krimihistorie, spøgelser og om det at falde til i nye omgivelser. Jeg nød virkelig at læse denne novelle.

Jette steen har to bøger til gratis downloading. Den ene er Arbejdsløs; Et digt om de frustrationer og følelser man har som arbejdsløs - udplukket af "FRUSTRATIONER" - essays af samme forfatter.
http://www.saxo.com/dk/arbejdsloes_epub_9788799522590?searchText=jette

Den anden er; Forkortet humor - med gran af alvor - Morsom og lærerig læsning for alle, i en tid med mange forkortelser og fremmedord, med interesse for nutidens danske sprog.
Jan K har skrevet -Til min eftertid- og andre tekster,- som han beskriver således; En bloddryppende historie der vandt afstemningen i Fyldepennens novellekonkurrence 2012 i genren realistisk gys. Historien handler om krig, død og frygt. Derudover to tekster om mod og desperation der er inspireret af Mohamed Bouazizi og Malala Yousafzai

Gitte Piil Eriksen har skrevet krimien Bestjålet; En forårsdag finder en bonde et lig i et udhus på sin udlejningsejendom. Kriminalbetjentene Bruno Hansen og Lars Andersen bliver tilkaldt. Deres chef presser på for en hurtig opklaring og de er ved at lukke sagen, da retsmediciner Pia Holm gør et fund.

Mikala Rosenkilde har udgivet en børnebog gennem ibooks, hvilket gør, at den kun kan læses på iphone og andre af deres tekniske enhedder.
 
Søslangen, der så gerne ville opdages;
Følg Gustav når han blandt andet ser menneskene, møder havørnen, kommer til byen, besøger zoologisk have, møder giraffen og bliver indfanget til hundeinternatet.
Bog understøtter Multi-Touch. Tap med fingeren på illustrationerne i bogen, fx på Gustav, og lær børnene at læse med - og finde alle Gustavs venner som gemmer sig rundt omkring.

Per Holbo har i en begrænset periode gjort det muligt at downloade - Drillefanten, der ikke ville drille - gratis.

Handling; Lille Knud er ked af det. Det er Fastelavn og alle Drillefanterne går helt amok med drillerierne. Alle vil gerne være Årets Drillefant. Men ikke Lille Knud... Han VIL ikke drille, for så bliver andre kede af det. Og det er altså lidt svært at være en Drillefant, der ikke kan lide at drille. Heldigvis får hans gode ven, Kilderaffen Karl Smart, en god idé - en smart idé, faktisk...!2 kommentarer:

 1. Det er nu ikke helt rigtigt, at man kun kan læse Amazons bøger på Kindle. Ligesom calibre kan konvertere til epub, kan programmet også konvertere til Mobi, som læses på Kindle.

  Smashwords.com tilbyder også ebøger i mange formater, både epub og Mobi. Man køber sin bog, og kan bagefter vælge frit mellem en hel række formater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for den oplysning djskrimiblog.

   Hvis du har lyst, så må du meget gerne uddybe, hvordan man gør dette. Jeg har lavet dette indlæg, så folk, der ikke har haft mod på ebøger, måske kunne få lyst til at gøre et forsøg.

   så hvis du på en let og tilgængelig måde for ikke-tekniske kan forklare, hvordan man konvertere, eller bliver opmærksom på, hvilke typer ebøger der er, og hvilke der kan læses på de forskellige muligheder, så ville det være super. Du kan også linke til en artikel eller indlæg, der forklarer dette, hvis du har det liggende.

   Takker for din kommentar :-)

   mange hilsner xanadue

   Slet