Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

mandag den 13. august 2012

Nightshade 1-3 af Andrea Cremer

Andrea Cremer

Nightshade / Natskygger

Bog 1 af 3 i serien.


Calla er ulv, ikke som i varulv, men som hamskifter. Hendes skift mellem menneske og ulv sker på hendes ønske og ikke på grund af månen.

Bryn er hendes bedste veninde og ligeledes ulv i Callas fars folk, natskyggerne. Callas far er alfa, og den titel har Calla arvet efter ham, selvom hun har en yngre bror kaldet An.

Vi møder Calla en mørk nat, hvor hun og Bryn redder en dreng fra at blive slået ihjel af en bjørn. Af ren nysgerrighed skifter Calla skikkelse foran drengen, hvilket er strengt forbudt. Bryn ser det, men hun ville aldrig forråde sin veninde og kommende alfa.

Da Calla kommer hjem, venter Lumine Natskygge på hende. Lumine er vogter, og ulveflokken er hendes undersåtter. To genfærd følger hende overalt som bodyguards. Calla skal tage sig sammen for ikke at snerre af de to genfærd og for at skjule sin frygt. Ved Lumine allerede, hvad hun har gjort og er klar til at afsige hendes dødsdom?

Så galt er det ikke. Lumine er der for at tale om forbindelsen mellem Calla og Renier, kaldet Ren i daglig tale. Ren er søn af alfaen fra ravnekoblet, og det er en lovende forbindelse mellem de to kobler. Calla er ikke romantisk anlagt, men hun er tiltrukket af Ren, og har da overvejet at give ham en smagsprøve, men det er også forbudt. En alfa af hunkøn skal være elegant, velopdragen og uberørt. Ren har derimod frie tøjler, og det har han bestemt benyttet sig af.

Udover at forbindelsen mellem de to har været der siden de var babyer, så er vogterne bekymret for den nye forbindelse. Callas mor sortere hendes tøj og taler om at behage Ren på en måde, som får Calla til at rødme. Det er et evigt pres og Calla føler sig splittet. 

Hun er vant til at være alfa for de unge i Natskyggekoblet (Bryn, An, Mason og Fey), ligesom Ren er det for de unge i Ravnekoblet (Sabine, Neville, Cosette og Dax). Men når deres forening sker om en måned, så vil hun altid være nr. 2 i ledelsen, og det er ikke så let at affinde sig med, når stædighed og temperament er de fremherskende facetter i personligheden.
Ren og Calla slår de to kobler sammen, ved simpelthen at rykke de to frokostborde sammen i skolens kantine. Det går forholdsvist let, men så let er det ikke med den anden udfordring, som hedder Shay. Trekantsdramaet er i gang, især da Calla af nødvendighed gør Shay til ulv. Desværre er det ikke det eneste, som ryster Callas tilværelse og får hende til at stille spørgsmål om selve grundlaget for vogterne og ulvekoblerne.


Nightshade / Ulveskæbner

Bog 2 af 3 i serien.


Calla vågner op et ukendt sted og til minderne om, at hun har svigtet sin familie, sit kobbel og Ren. Monroe kommer ind i værelset og det udvikler sig til en scene mellem Calla og ham. Calla og Shay er nu hos Søgerne, Vogternes svorne fjender og Shay bliver kaldt Scion.

Alt er nu ændret, men Callas kobbel er i fare. De må befries og blive en del af kampen mod vogterne, men det er svært at stole på nogen, som hele ens liv er blevet omtalt som fjender. Ikke alle kobbelmedlemmer kommer med på det nye hold, og trekantsdramaet er langt fra dødt mellem Calla, Shay og Ren. Fortiden bliver afsløret, og selv Rens fortid er ikke, hvad han har fået at vide.

Forræderiet kommer fra en meget nær kant, og det kommer til at gøre ondt på hele flokken.


Nightshade / Blodrose

Bog 3 af 3 i serien.


Calla og Adne (Rens halvsøster) er rejst til Haldis koblets bolig, som endnu ikke er færdigbygget. Ren er der, og Adne ved, at han kun vil lytte til Calla.

Ren kommer med, men trekantsdramaet er ikke overstået, ikke helt og Calla erklærer sig neutral. Det er også den eneste måde, hvorpå hun kan opretholde retten til at være ene-alfa og dermed den øverste leder af den samlede flok.

An har mistet sin ulv og er gået ned med en dyb depression, som dermed også rammer Bryn, hans mage. Calla kan ikke gøre noget, og selvom søgerne gør meget for ham, så vil de ikke genoprette hans ulv, da det er unaturligt. Vogterne brød med moder natur, da de skabte de forskellige skiftere. Kampene står med både sorte pantere, bjørne og i mange forskellige lande. Der kræves ofre på begge sider, og kan Søgerne virkelig regne med Logan, søn af vogteren for Ravnekoblet. Logan, der skulle have været vogter for det nye kobbel, Haldis koblet.

Når de to sværd er samlet, så skal Scion træde ind og tage det endelige slag, men også det får betydning for ulvenes fremtid.

Min mening:
Denne serie slugte jeg i nogle meget store mundfulde. Den er simpelthen god udover alle grænser. Følelserne er dybt beskrevet. Jeg var helt med, da Calla gik igennem trekantsdramaet, og da hun traf sin beslutning. Hendes stærke måde at træffe beslutninger på og tage de konsekvenser, som der medfølger. Hendes ufattelige mod og insisteren på, at hun ikke vil beskyttes. Hun er alfa, og hun er sig selv, på lige fod med alle andre, vil hun ikke stå under nogen.

Det er helt sikkert en serie, som jeg vil læse igen og igen og igen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar