Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

torsdag den 15. december 2016

Bag om -Det hvide mørke- af Eva Maria Fredensborg

Denne bog er ikke en bog om skrivning i sin egentlige form. Den giver ikke gode råd om redigering, plotfasen eller hvordan man kreativt kan bruge en opslagstavle til at få et overblik over sin historie.
Nej den gør noget, som er langt mere dybt. Den fortæller ærligt og redeligt om skriveprocessen hos en forfatter, som absolut ikke lægger ud med at have styr på sin historie fra A til B til C. Faktisk er det Eva Maria som selv bedst definere, hvad denne lille samling af blogindlæg omkring hendes historie virkelig handler om;
-Dette er med andre ord ikke endnu en ”sådan skrive du en roman” -guide, og når jeg alligevel har valgt at bruge lidt tid på at samleindlæggene og tilføje et forord og et efterskrift, skyldes det, at jeg har fået utrolig meget respons på disse indlæg. Det har fået mig til at overveje, om ikke skrivemanualer lider af præcis samme svaghed som alle andre selvhjælpsbøger; nemlig at de først og fremmest bestyrker læserens opfattelse af, at det, som virker komplet uoverskueligt, i virkeligheden er såre simpelt - for alle andre.
Måske er det langt mere motiverende at vide, at andre må kæmpe lige så hårdt, og at det, der virker som en stor rodebunke, godt kan ende med at blive til en roman?-
Det er en meget tynd bog, som hurtigt er læst, men den viser noget om processen fra de første spæde notater til romanen ligger der. Om hvordan det er at være en forfatter, som styres af processen, fremfor at styre den.
Og så er det noget, som jeg kan genkende fra mig selv. Ligesom jeg kan genkende det at to timers skrivning, mens man er kommet fra et sted og lige har en pause, hvor man kan skrive, til man skal afsted igen - ja det dur ikke.
Det er rart at se, at jeg ikke er den eneste forfatter, der har dates med deres bøger og somme tider må tage ferie fra skriveriet, fordi den virkelige verden insistere på, at den også skal have opmærksomhed.
Det er en ganske tynd bog bestående af forord, blogindlæg og et efterskrift - men den er værd at læse. Der kan nemlig komme en roman ud af en rodebunke.

Jeg har flere anbefalinger til gode inspirationskilder for forfattere og forfatterspirere, ikke kun bøger om at skrive, men en anime (japansk animationsfilm) har også sneget sig ind og så har jeg netop bestil en bog omkring det at bygge en verden op, som jeg også håber, er så god, at den kan komme på listen.
http://www.kosmosogkaos.dk/bger-for-forfattere-og-forfatterspirer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar