Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

onsdag den 19. oktober 2016

Forfatter ordsprog og fagudtryk

Jeg er endelig begyndt arbejdet med min hjemmeside. Det tager en del tid at opdatere den, men lige så stille får jeg det gjort.

I denne omgang har jeg taget fat på fanen; Forfatter ordsprog og fagudtryk.

Det har været spændende at dykke ned i det hele igen, for jeg slettede selvfølgelig det hele og fik det skrevet over på et stykke papir, som så blev væk! Der for måtte jeg skabe det hele forfra ved at læse debatter og dykke ned i min hukommelse.

Så er der et udtryk eller ordsprog som mangler, så læg endelig en kommentar :-) Jeg vil meget gerne holde de to faneblade på hjemmesiden skarpt opdateret.

Forfatter ordsprog

Her jeg fundet de mest almindelige, eks.

-There is no great writing, only great rewriting.-
-Show, don´t tell.-
- Kill your darlings.-
- Less is more.-
- Don´t get it right, get it done.-
- Noget ind, noget ud.-

Derudover har jeg tilføjet en række ordpsrog, som jeg selv holder meget af og som inspirere mig, når jeg føler, at alle andre forfattere klarer sig ti gange bedre end jeg. Eller når venstre hjernehalvdel får alt for travlt med at kritisere det, som den kreative højre er i gang med at skrive.

Du kan finde ordsprogene her + min fortolknig af deres mening her;
http://www.kosmosogkaos.dk/ordsprog

Lige nu får jeg venstre til at holde mund ved at bruge ordsproget; Don´t get it rigt, get it done. Så tier den stille, så højre kan få ro. De her ordsprog kan altså bruges til noget ;-)
Jeg har derfor fået hænt to gallerihylder op, her har jeg sat de ordsprog, som jeg finder særligt inspirerende i små rammer, så jeg bare behøver at dreje kontorstolen for at få øje på dem. Det giver god mening for mig, for når jeg lige har læst dem igen, så er ejg ofte klar til at fortsætte det, som var vanskeligt at få skrevet.

De to hylder er endt med at se sådan ud;


Forfatter fagudtryk

I langt de fleste fag har der udviklet sig en en hel stribe af fagudtryk. Dette giver god mening, for så kan man hurtigere tale sammen og få arbejdet gjort, uden at skal bruge tid på alt for meget snak.

Det er ikke så anderledes i forfatterbranchen. Under denne fane har jeg samlet udtryk som;

-Betalæser.-
-Forkortelser, der er velbrugt.-
-Følgebrev.-
-Kolofon.-
-Smusomslag.-
-Forfatterplatform.-
-Spændingskurve.-
-Plotbaseret historie.-
-Transportkapitler.-
og flere endnu.

Linket er her; http://www.kosmosogkaos.dk/fagudtryk

Jeg er jo typen, som elsker at nørde rundt i alt det, som har at gøre med det at skrive og være forfatter, så håber at det vil være andre til nytte. Jeg har i hvert fald haft det sjovt med at få stykket det hele sammen igen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar