Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

lørdag den 10. januar 2015

#BlogsOmSkrivning

Så har jeg igen fået samlet alt for meget sammen. Min stakkels computer kæmper for at følge med og holder alle links åbne. Det er vist på tide at få ryddet op og lave årets første indlæg med hashtagget #BlogsOmSkrivning

Jeg har før omtalt programmer, som er lavet specielt til forfattere, men jeg har vist aldrig fået linket til det her, som hedder Scripler. Der er mulighed for at teste alpha versionen. Måske er det noget for nogle af jer derude?


Det er ikke så tit, jeg henviser til bøger eller artikler, der handler om en bestemt bog, men i dette tilfælde synes jeg faktisk, at denne artikel er ret vigtig. Den handler om at bryde grænser, at gøre det, som alle mener, at man ikke kan/må/bør gøre. Thomas Piketty har skrevet en bog på 700 sider om ulighed og kapitalisme. Han tror på ideernes magt og er det i virkeligheden ikke det, alle forfattere og forfatterspirer bør?


Dette er en anden interessant artikel om, hvad de frie bogpriser har betydet for markedet. Jeg har selv haft erfaringer på dette område. Eksempelvis koster Tristan og Chiaki - Virus 198 kr for dem, som ikke er medlem af SFC. For medlemmer koster den 158,50 kr. Vil du bestille den på saxo.com så koster den pludselig 259,95 kr. Hvem vil give det for to ukendte forfattere, når de store og velkendte forfatteres fantasy/sci fi bøger koster meget mindre?
Det er værd at tænke over, hvad de frie bogpriser gør ved bogmarkedet og ikke mindst forskelsbehandlingen af de små forlag. Det er dog ikkke kun dette, som kommer frem i Merete Ries artikel. Men hun fik ret i sine forudsigelse.


Morten R. Villadsen har selvudgivet hardbacken -Hold vejret- om fridykning. Han har benyttet sig af crowfundig og oplyser i dette oplæg, hvad det har kostet ham at udgive bogen. Det skal siges, at selvudgivelse kan gøre for mindre, hvis man eks. kun fokusere på ebøger, korrekturlæsning og selv kan sætte en ebog op. Dette kan man lære ved eks. at tage et kursus til 6-700 kr. Men dette er en hardback med mange billeder, så det er i en anden boldgade end de fleste selvudgivere. Det gør det dog ikke mindre spændende at studere regnskabet.


Jeg har skrevet, siden jeg var 9 år gammel. Først var det dagbøger og da jeg var 16 år begyndte historierne at dukke op. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det er sundt at skrive, men her er en artikel, der går i dybden med, hvorfor det er så sundt :-)


Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at læse om, hvordan andre forfattere arbejder. Hvordan de griber deres skriverutiner an. Daniel Boysen er netop begyndt at blogge om sit arbejde med hans seneste historie. Han griber det an på en helt anden måde, end jeg gør, hvilket gør, at ejg da bestemt vil følge hans blog og se, hvordan arbejdet skrider fremad.


Der er mange, som har kastet sig over udfordringen med at lave egne forsider. Dette sker nok oftest, hvis du er selvudgiver. Det kan være mere kompliceret, hvis du er forlagsudgivet, da forlaget så oftest gerne vil have en hel del at skulle have sagt. Da Tristan og Chiaki - Virus udkom, var det Thomas Arn Hansen, der designede vores forside. Han var en af en Ronnys venner og en ivrig hobbykunstner. Jeg er stadig dybt taknemmelig for den forside, han lavede til Tristan og Chiaki. Han fangede bare historiens kerne og dybde. Heldigvis havde forlaget ingen indvendinger imod, at det var hans forside, som kom til at pryde bogen. Jeg kigger stadig på den og kan blive helt betaget.

Men vil du gerne kaste dig ud i at lave dine egne forsider, så kast et blik på denne forsidedesigner. Du behøver ikke at kunne lide hendes designs, men hendes metode er meget brugbar.


Jeg har og vil altid fremhæve, at man ikke kan redigere sine egne historier. Der er selvfølgelig undtagelser til reglen. Det er der jo altid, men langt de fleste af os vil have brug for korrekturlæsning, nogle dygtige betalæsere eller en redaktør, som kan kaste et nyt lys over ens arbejde.

Dette blodindlæg er ret langt, og jeg ville personligt havde gjort skriften mere tydelig, men der er nogle virkelig gode punkter, som enhver forfatter eller forfatterspirer bør tænke over, når de har gennemført first draft, og nu skal til den første hårde redigering.


Betalæsning er en kompliceret affære. Det kan være svært at finde de helt rigtige til at læse ens bog og give konstruktiv kritik. Derfor bør du kigge nøje på, hvem du vælger til at læse en historie, der endnu ikke er klar til forlag- eller selvudgivelse.

Anja Christensen tilbyder betalæsning, og dette kunne se som en reklame for hende, hvilket det jo er en form for. Men jeg har valgt at bringe linket, fordi hun kommer ind på nogle meget vigtige punkter, når du skal finde en betalæser eller gerne flere. Jeg har selv fået betalæsning fra nogle, som slet ikke kunne lide min genre og aldrig havde læst noget af den. Det kommer vist ikke som en overraskelse for nogle, at det ikke just blev en succes.
Så læs Anjas blogindlæg og tænk dig godt om, når du søger efter en betalæser.


Tina M. L Campbell står bag det nye begreb -Mælkebøttebarn i blomst- Dette er en meget vigtig sag, men det er også historien om hendes eget liv, om at klare sig på trods, ligesom en mælkebøtte.

Hendes hjemmeside er nu oppe og køre, hvilket jeg finder vigtigt at nævne her til sidst. Så kender du et mælkebøttebarn, arbejder du med mælkebøttebørn/voksne, eller er du selv et, så kan jeg varmt anbefale dig at kigge forbi hendes nye side.


3 kommentarer:

 1. Igen en masse brugbare og informative links du har fundet her, Lene. Der er jo læsestof til flere måneder efterhånden! :-)
  Håber ellers at alt står godt til derovre!

  SvarSlet
 2. Fedt at du havde glæde af mit blogindlæg og tak fordi du deler det!
  Morten

  SvarSlet
 3. Mange tak til jer begge :-) Glæder mig, at I kunne lide det :-D Dit blogindlæg var super godt Morten Villadsen.

  SvarSlet