Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

lørdag den 11. februar 2012

Vampire Academy af Richelle Mead (Graphic novel)Vampire Academy
af
Richelle Mead
Tegnet af Emma Vieceli
Graphic Novel
Sprog; Engelsk
Købt på saxo.com
Tegnet efter serien Vampireacademy, som består af 6 bøger;
  1. Vampire academy
  2. Frostbite
  3. Shadow kiss
  4. Spirit bound
  5. Last sacrifice
  6. Blod promise
Vampire academy er oversat til dansk, og hedder her; Frygtens skole, Bidende kulde.
Serien er blevet meget populær, så mon ikke de resterende bind også bliver oversat.

 

Rose og Lissa har været på flugt i to år. Lissa er en royal Prinsesse, og besidder evner, som kun Rose og en af deres tidligere lærerinder kender til. Gennem deres stærke psykiske bånd, kan især Rose fornemme, hvad Lissa føler og indimellem oplever.

Rose er Dhampir, halvt menneske, halvt moroi. Der findes to slags vampyr-racer. Moroi, som bliver født og vokser op, men lever af blod. Strigoi-vampyre, de var engang morois, men valgte at slå en af deres egne ihjel for at blive udødelig. Moroi-blod øger deres kræfter, og derfor er de altid på jagt efter det.
 

 
Dhampiren Dimitri har opdaget Rose og Lissas tilflugtssted, og fanger dem, kun for at bringe dem tilbage til skolen. Hverken Lissa eller Rose er specielt begejstret for dette, især ikke, da de bliver ført igennem spisesalen midt under spisningen.

Rose er tæt på at blive bortvist på grund af sin handling. Hun alene får skylden for at have fjernet Lissa fra skolens grund. Kun takket være Lissas evne, compulsion, får hun lov til at blive.

Dimitri bliver Lissa´s nye bodyguard, og han tilbyder at træne særskilt med Rose, så hun kan følge med de andre dhampirer, der får deres eksamen et år
senere.

Men der sker meget på sådan en skole. Ikke alene må Rose beskytte Lissa mod hendes selv. Mia, en fjendtlig moroi, gør også livet surt for de to.

Samtidig begynder der at dukke døde dyr op på Lissa´s værelse. Nogle kender til hendes evne, og Rose må gang på gang forhindre Lissa i at skade sig selv. Men da hun ikke selv kan komme til Lissa, må hun sende Dimitri, og hemmeligheden slipper ud. Hvilket selvfølgelig skader forholdet mellem Rose og Lissa.

Samtidig må Rose finde ud af, hvad det betyder at være Shadov Kissed. En kær lærer, som blev Strigoi, kaldte Rosa ved dette navn, og da hun hører det gentaget i kirken, så er hun nødt til at lære hemmeligheden bag det stærke psykiske bånd.

Christian, en udstødt moroi skaber også problemer, han har gættet, at Rose gav Lissa blod, under deres flugt, og det er en dirty ting at gøre. Men er det ham, der har røbet dette til de andre, og hvor farlig er han?

Hans forældre valgte at blive Strigoi, blev jagtet og dræbt. Rose kan mærke Lissas begyndende følelser for den udstødte, og bliver ramt af jalousi.

Men da gerningsmanden bag de døde dyr viser sit grumme ansigt og tager Lissa, så må alle følelser sættes tilside for at redde hende. Men dermed er alt ikke slut. Rose´s følelser for Dimitri må lægges tilside, for hvis de får et forhold, så vil han måske gøre alt for at beskytte Rose, men ikke Lissa, hvilket er hans hovedopgave ... og det er et problem.
Serien er meget flot tegnet. Jeg har læst den utallige gange, og ville sådan ønske, at det var muligt at købe den i hardback. De holder lidt længere end paperbacks. Jeg venter spændt og håber, at den næste bog også bliver lavet til en graphic novel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar