Indholdet på xanadues-imagination

Jeg startede denne blog i april 2011. Tanken var, at jeg ville anmelde bøger, manga og anime. Det gik også fint i starten, men lige så stille har bloggen udviklet sig, så jeg nu også laver indlæg om de blogpost og artikler fra den skrivende verden, jeg støder på og finder interessante. Dem vil du kunne finde under #BlogsOmSkrivning.

På grund af familieforøgelse og husbyggeri modtager jeg i denne tid ikke bøger til anmeldelse. Jeg skal nok skrive, når jeg igen lukker op for denne mulighed.

Indtil da kan jeg varmt anbefale at kigge forbi min hjemmeside, hvor jeg har samlet en liste over aktive og dygtige bogbloggere. Linket er her; http://xanadues-imagination.mono.net/hjemmesider-og-blogs-der-anmelder-bger

Ellers kan jeg også anbefale at tage et kig forbi Newpubs liste;

http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

Har du selv en bogblog og er ikke på listen, så er du meget velkommen til at sende mig en mail på lenelarsen81@gamil.com, så sørger jeg for, at du kommer på listen på min hjemmeside. Skriv også til Newpub, så kan det jo være, at der er flere forfattere, som får øje på din blog og sender en bog afsted :-)

Kosmos og Kaos.dk

Kosmos og Kaos.dk
Min hjemmeside, som omhandler emner, der vil interessere det skrivende folk. Tryk på logoet og du vil blive sendt direkte over på hjemmesiden.

@XanaduesImagina

@XanaduesImagina
Nu er Xanadues-Imagination også kommet på Twitter. Mine tweets vil omhandle nye indlæg på min blog, hjemmeside og andre skriverelateret emner.

tirsdag den 10. marts 2015

BlogsOmSkrivning

Så blev det tid til endnu et indlæg. Jeg har droppet dagens tv for at få tid til at læse alle de blogpost og artikler, som jeg er faldet over. Nogle er ret gamle, mens andre er ret nye. Har haft hænderne fulde med familieforøgelse og husbyggeri.

Mit første indlæg handler om en anden forfatter. Jeg er altid fascineret af at læse om andres tilgang til det at være forfatter og vælge det liv til. Denne her artikel er især inspirerende, fordi den handler om at ting tager tid. Det er sjældent, man får det hele serveret i første omgang. Den efterlader mig også fuld af håb for fremtiden og om at der kommer en dag, hvor jeg selv tager springet og lever af at skrive :-)


I disse tider, hvor selvudgivelse virkelig er kommet i fokus, så kan det være yderst relevant at kigge på udlandet, især Amazon kan være tiltrækkende. Det er dog rigtigt at vælge den rigtige oversætter til dine bøger. Et almindeligt skoleengelsk vil ofte ikke få dig langt på et meget konkurrence krævende marked.
Hvordan du finder den bedste oversætter kan du få mere at vide om i dette link:


Den næste post er fra selvudgiver og forfatter Anja Christensen, som har Ordlaboratoriet. Det er et indlæg, som handler om tid. Tid når man satser fuldt og helt på det, man ønsker (at være forfatter og udgive bøger). Det er samtidig et blogindlæg, som handler om at miste fokus og derved føle, at der ikke er nok tid. Jeg nyder at læse Anjas indlæg, fordi det er så tydeligt, at hendes indlæg altid kommer fra hjertet og egne oplevelser.


Min næste blogpost er en, som jeg virkelig selv har følt eller følt, at andre må tænke om mig, når jeg bliver færdig med min voksen-fantasy-roman. Ane-Marie Kjeldbjerg skriver her om at skrive erotisk og de fordomme, en forfatter i den genre kan blive mødt med. Jeg er selv ved at træne mig i at sprænge mine egne grænser ved at lægge sexsuelle scener ind i min roman, for det er jo en del af de fleste voksnes liv. Men hold da ferie, hvor jeg også kæmper imod mig selv og tanker som; "gad vide, om denne scene vil få folk til at tro, at jeg er SÅDAN!!"


Den næste post er også fra Ane-Marie Kjeldbjergs hånd. Her skriver hun og svarer på, om forfattere læser deres egne historier. Jeg skal ærligt tilstå, at jeg endnu ikke har læst Tristan og Chiaki. Jeg har mange gange tænkt på at gøre det, men noget i mig stopper op. Bogen er på mange måder stadig for tæt på. Jeg har jo redigeret den så meget, at jeg ved, hvad der står. Jeg kan ikke læse mine egne bøger, som jeg læser andres, hvilket tager en del af fornøjelsen. Jeg har jo genlevet hver eneste afsnit med Chiaki og Direktøren (jeg skrev halvdelen af hans afsnit) utallige gange. Oplevet, hvordan de hver især ser verden til at historien kan føles ny og intens.
Her kan du læse, hvorfor Ane-Marie ikke kan læse sine egne bøger.


Alle der har handlet på nettet eller gået ind i boghandel ved, at en forside enten kan fange en eller få en til at gå forbi en bog. For de fleste forfattere betyder forsiden derfor virkelig meget. Det er den, der repræsentere historien i bogen, dernæst kommer bagsideteksten. Den meget frygtede bagsidetekst, for hvordan får man med få ord fortalt, at ens bog simpelthen er super spændende og bare må læses?
Men først til forsiden. Lene Dybdal har på sin blog gennemgået, hvordan hun ser den gode forside og kommer med nogle virkelig gode tips til at finde den perfekte forside til ens historie. 


For nu at blive i samme emne, så har det næste indlæg også forsider som fokus. Den er opstillet som en god liste, så det er let at nå omkring alle områder, når man tænker i forsider og forsidedesign. Jeg kan varmt anbefale at læse bådes Lenes og dette blogindlæg, så er man sikker på at nå hele vejen omkring forsiden.
Jeg kan også tilføje, at man allerede med den første bog kan slå sig fast på et design, især hvis der er tale om en serie. Men et fast design kan også gøre det lettere for en læser at genkende dig og dit forfatterskab.

Husk blot, at nogle gange gælder det også om at bryde reglerne ;-)


Til sidst kommer der lige et par gode nyheder.
Der er stiftet en ny pris indenfor litteraturen, nemlig Blixenprisen, som du kan læse mere om her:


saxo publish, som benyttes af mange selvudgivere er endelig ved at lancere deres print on demand løsning:


Som rosinen i pølseenden skal det nævnes, at Newpubs bogkort er ude hos Arnold Busck, en boghandlerkæde, som er med på noderne og ved, at det ikke kun er de store forlag, som udgiver god litteratur. Det bliver spændende at følge projektet. Du kan læse mere om det på Newpubs hjemmeside lige her:Det var alt for denne gang, men jeg har flere blogs og artikler liggende, som jeg nok skal skrive om senere :-)

#BlogsOmSkrivning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar